Kalmar, en hyggelig by

  • Kalmar Castle
    Kalmar Castle

    © Arne Eklund/Pixgallery

[text]

Pladser

Regionale links

  • Kalmar.com
  • Kalmar.se

Sol, strand, shopping og kunst & kultur. Kalmar har det hele! Ganske tæt på finder du både Öland og Glasriket.

Kalmar er en charmerende by, hvor fortid og nutid mødes i skøn forening. Historiske bygninger, brostensbelagte gader og smukke parker giver byen charme og karakter. Samtidigt findes der er et bredt udvalg af restauranter, pubber, butikker og gallerier.

Mange kender navnet fra skolens historietimer. For byen lagde navn til Kalmarunionen, hvor det lykkedes for Margrethe den 1. at samle Danmark, Norge og Sverige under én krone.

Som bieffekt fik man en effektiv Øresundstold, hvilket lagde grunden til et meget rigt Danmark.

Kultur i Kalmar

Et besøg på Kalmar Slot, nordens bedst bevarede renæssanceslot, tager dig tilbage i tiden. Det gør også udstillingen om det royale skib Kronan, der er kan opleves på Kalmar läns museum. Vil du hellere opleve nutidskunst tager du blot til byens nye kunstmuseum. Det blev indviet i foråret 2008 og har fået megen opmærksomhed for sin spændende arkitektur.

Er du interesseret i design er et besøg til Glasriket bestemt et besøg værd . Her kan du på tæt hold opleve, hvordan faglærte glaspustere forvandler en sirupsagtig masse til fantastisk smuk glaskunst.

Børnenes slot

På Kalmar Slot kan børn mellem 7 og 12 år opleve et eventyr ud over det sædvanlige. Tænk at få lov til at dyste mod den sorte ridder, jage store rotter i slotskøkkenet, dække op til slotsfruen og udføre en desperat flugt gennem Gustav Vasas gammeldags das! Klarer du alle elementerne i slotskampen, bliver du slået til ridder, hertug eller prinsesse ved en højtidelig ceremoni.

Miniseum

Hvad samler du på? Hvilke spor efterlader du? Hvorfor samler man egentlig på ting og sager? Og hvad fortæller tingene om os? Kom og se vores Miniseum – en miniudstilling med samlerobjekter. Her kan store og små fantasere sig til historierne om udstillingens sager. Kig dig omkring og lad fx et par rulleskøjter eller en akrobatklovn stå for fortællingen! Museets fortællinger væves sammen med den besøgendes tolkninger og fantasier. Hvem fortæller for hvem om vores fortid?

Kalmar Lens Museum har også et atelier, hvor børn kan få lov til at ordne, hamre/arbejde og lade fantasien flyde.

Kalmar kunstmuseum

I søndagsatelieret inviterer Kalmar kunstmuseum pædagog børn med ind i en intensiv gang tegning og maleri. Motivet udspringer fra et tema, som er inspireret af en af museets udstillinger.

Skälby 4H-gård

Skälby er en af Kalmars mange grønne oaser nær byen. Området er børnevenligt, og der er en stor legeplads. På 4H-gården bor grise, køer, høns og geder.

Legeland

I Kalmar er der to indendørs legelande, for store og små: Leos Lekland og Lattjoland. Du kan finde flere spændende og sjove aktiviteter Kalmar.com.

At Kalmar Castle

Vi er i begyndelsen af 1500-tallet. Netop som middelalderens tapre riddere møder renæssancens smukke prinsesser…

One of many beaches at Öland

Øland er en af Sveriges mest populære sommerferie destinationer. Og det kan man godt forstå! Her er I aldrig langt fra strandene og Østersøens lave vand. En ferie på Øland er både badeferie, kultur- og oplevelsesferie og ikke mindst en familieferie på grund af de mange aktiviteter for børn. Faktisk er Øland rigtigt meget forskelligt på en gang.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden