Artikler

3 af de bedste ting at se i Sverige

Sverige er større end du lige går og tror og afhængigt af hvilken del af landet du befinder dig i, er der nogle ret fantastiske ting at se og gøre. Landets landskaber er vilde og forskelligartede og omfatter alt fra grønt landskab til tætte skove, floddale og frosne gletsjere. På trods af dette tilbringer de fleste turister deres tid i de store byer, som alle findes i den sydlige del af landet og som alle har noget, at byde på.

Stockholm – en spændende by

Du vil ikke være i stand til at klemme alt, hvad Sverige har at tilbyde ind i en enkelt tur, men ved at prioritere et par hovedområder vil du være i stand til at få en god fornemmelse for landets mange aspekter. En af disse er selvfølgelig Stockholm. Sveriges hovedstad er en kosmopolitisk by med en gammel bydel, unge distrikter og dynamik og energi over det hele. Der er 50 broer, som alle sammen er værd at se (men måske kun besøg et par for at spare tid). Du kan tage tilbage i tiden ved at besøge Gamla Stan, en af de ældste bydele. Ellers kan du tage på Vasa Museum, hvor du kan se et præserveret skib, som man bliver nødt til at se på et eller andet tidspunkt i sit liv. Der er også moderne kunstmuseer og mange andre ting at opleve. Det kan selvfølgelig godt gå hen at blive lidt dyrt, men heldigvis kan man allerede tage lån som 19-årig.

Naturen er smuk

De mest smukke og betagende seværdigheder i Sverige er naturen, som man bemærker overalt i landet. Der er mange nationalparker, som absolut er værd at besøge. En af disse er Sarek Park, som er en af de ældste nationalparker i Europa. Den er uforstyrret, hvilket gør den til en af Sveriges største naturligt steder. Den grænser op til to andre nationalparker, som helt sikkert skal besøges. Du kan også besøge en af deres mange søer. Uanset om du vil sejle, svømme, fiske eller bare slappe af, har de majestætiske søer med krystalklart vand rigelige overraskelser for dig. Har du lyst til at tage afsted, men mangler du pengene lige nu, så kan du tage et af de nye forbrugslån.

Arkitekturen er fantastisk

Sverige har enormt meget varieret arkitektur og beskrives ofte som et kulturelt fænomen. Du kan f.eks. besøge deres is-hotel, som har et unikt galleri med udstillinger lavet udelukkende af is. Hvor sejt er det ikke lige? I Gothenborg har de også smukke saunaer med udsigt over vandet. Deres nye innovationer er næsten lige så spændende som deres gamle. Sverige er desuden fyldt med historiske bygninger som er lige så billedskønne i dag, som de var dengang. Om det er moderne eller gammelt, så er der noget for enhver smag. Det er bare at pakke taskerne og tage af sted!