5 hoteloverraskelser i sverige


5 Hotel-overraskelser i Sverige

Her kan du se fem unikke design- og koncept-hoteller i Sverige, som giver en helt ny dimension på hotelophold.

Tag en weekend eller mini-ferie i Sverige, hvor selve hotellet er centrum for oplevelsen. Vi tør love at disse hoteller vil blive en oplevelse og give minder for livet.

Hvem har sagt, at overraskelserne og de sjove oplevelser stopper, når man lukker dørene til hotelværelset? Sverige har mange hoteller, hvor selve overnatningen er en helt central del af total-oplevelsen. Vi har udvalgt fem, hvor placeringen, indretningen og stemningen er helt unik. Vi flyver fra ufoen i trætoppen og lander i den dybeste mineskakt.

Skab hygge i dit hjem med en bioethanol pejs

Når den skandinaviske vinter er på sit højeste og kulden rigtig har fat, er der ikke noget mere hyggeligt end at sidde indenfor i en dejlig varm stue. Her kan man trække benene op under sig i sofaen, og nyde en kop dampende varm te eller kaffe, mens sneen fyger udenfor.
Med en bioethanol pejs kan man nu også få den ekstra hygge med levende ild, uanset hvilken boligform man har. Bor man et sted hvor man af den ene eller den anden grund ikke kan få installeret en traditionel pejs, er der altså ingen grund til at ærgre sig over det. Det er bare med at få set på udvalget af biopejse og finde den model man synes bedst om.

Hvad er en bioethanol pejs?

De fleste forbinder ordet pejs med store brændestykker der skal kløves og stables. Men med en bioethanol pejs er der intet hårdt arbejde der kræves, før man kan få hygge og varme i stuen.
En bioethanol pejs er som navnet siger, ganske enkelt en pejs der fungerer på baggrund af brændstoffet bioethanol. Det er en form for brændsel der udvindes af naturprodukter fra blandt andet landbruget, som for eksempel sukkerroer eller kartofler. Derudover bruger man også bioethanol i transportindustrien, som et tilsætningsprodukt til benzin.
Da en bioethanol pejs ikke bruger traditionelt brændsel som kul eller træ, og dermed heller ikke producerer røg og sod, er det ikke nødvendigt med en skorsten for at den kan installeres. Det betyder at løsningen ikke kun er tilgængelig for husejere. Bor man i en lejlighed, kan denne slags pejs også anvendes. Og det er jo en rigtig god nyhed for en hel masse mennesker. Mange vil jo forståeligt nok gerne have den specielle hyggestemning som en pejs skaber.

Fordele ved en bioethanol pejs

Der er desuden mange fordele ved en bioethanol pejs. Udover at man ikke behøver bøvle med tunge stykker brænde, eller træbriketter der efterlader savsmuld overalt, er det hvad man kalder en ren varmekilde. Det vil sige, at udover den ikke forurener med sod, udleder selve bioethanolen heller ingen sundhedsskadelige dampe, hvilket også er årsagen til at man kan have den i en lejlighed uden skorsten. Og da alting fordamper under afbrændingen, er der således heller ingen aske efterladt, der skal bortskaffes efter brug.
I modsætning til en elektrisk pejs, er der her tale om rigtige flammer. Man får altså ikke blot illusionen af ild, men rent faktisk den ægte vare. Derudover er der et væld af muligheder for design, da bioethanol pejs kan fås i en masse forskellige udgaver. Der findes for eksempel både væghængte modeller og pejse der kan stå på gulvet eller på bordet.

Jo, overnatning i Sverige er meget andet end røde og pastél-gule træhytter

Ufoen er landet

I det nordlige Sverige, cirka 100 kilometer fra Luleå, åbnede et helt specielt hotel i 2010. Idéen er at kombinere udsigten fra trætroppen med en unik design-oplevelse. Alle værelserne er forskellige og er skabt med hjælp fra førende skandinaviske designere. Der kommer hele tiden nye værelser til, men allerede nu kan man overnatte i fuglereden, spejlkuben eller som her ufoen, der er landet i trætoppen.

Læs mere:

www.treehotel.se

Foto: Fredric Lundgren

Gå under vandet

I søen Mälaren 60 kilometer fra Stockholm har man mulighed for at indlogere sig på et helt enestående hotel. Det lille hotel, der kun rummer et enkelt værelse, består af et flydende dæk og en kabine under vandet, hvor man kan følge med i, hvad der bevæger sig i søen. Når du putter dig i sengen, kommer der måske en fisk forbi vinduet og ønsker dig godnat.

Læs mere:

www.vasterasmalarstaden.se

Køl ned

Når vinterkulden har lagt sig over Kiruna i Lapland, er det ved at være højsæson for byens mest berømte hotel. Ishotellet på over 5000 kvadratmeter bliver bygget hver vinter. Hotellet har været omtalt i alverdens magasiner og det forlyder, at man ikke fryser i sengene, der er isoleret med rensdyrskind. Ishotellet har dog også en ”varm overnatning”.

Læs mere:

www.icehotel.se

Teltferie de luxe

Teltferie i Stockholms skærgård? Glemt alt om din barndoms teltferier på hårde liggeunderlag i indeklemte telte. Island Teltene, der åbnede tidligere på året, har lækkert indrettede telte med rigtige senge og en komfort, du kender fra de bedste hoteller. Når du ser ud over den spejlblanke skærgård véd du, hvorfor denne oplevelse er helt unik.

Læs mere:

www.islandlodge.se

Sov i minen

Her kan du være helt sikker på ikke at blive vækket af larmende naboer. Den eksklusive suite er indrettet 155 meter under jorden i den berømte sølvmine fra 1500-tallet. Overnatningen inkluderer en kurv med mad og drikke, så du kan klare dig gennem natten, men det er selvfølgelig altid muligt at få fat i receptionen på overfladen. Sala Silvergruva har dog også mere traditionelle hotelværelser på overfladen.

Læs mere:

www.salasilvergruva.se