aktiv ferie

 

 

Lån penge til sabbatåret

Overvejer du at foretage den helt store jordomrejse i dit sabbatår? Så har du sikkert også fundet ud af, at det kræver en hel del penge, hvis man også skal opleve nogle sjov ting på rejsen. Det kan være leje en bil, tage på surfskole eller lignende. Der findes mange måder, man kan spare sammen på. Nogle arbejder et halvt eller helt år, andre får dele af rejsen finansieret af forældre og bedsteforældre og nogle låner penge. Hvis du låner penge til dit sabbatår og til din jordomrejse, så er der en hel del ting, som du skal være opmærksom på. Dem behandler vi her.

 

Læg et realistisk budget

Det første skrift på vejen mod at låne penge er at finde ud af, hvor mange penge du skal låne. Det er vigtigt, at du her er realistisk. Mange tror, at de kan leve for mindre, end de i virkeligheden kan. Skal du ud at optage et nyt lån, kan det ende med at blive meget dyrere end først antaget. Det vil nemlig blot betyde, at der kommer ekstra renter, der skal betale, ligesom der vil komme nogle engangsudgifter i forbindelse med stiftelsen af lånet. Af disse årsager er det yderst vigtigt, at du er meget realistisk omkring dit budget. Du skal heller ikke låne alt for meget. Vær realistisk og ram hellere lidt over end under. I dit budget skal du selvfølgelig også tage højde for, om du får nogen indtægt under din rejse.

 

Ansøg flere lån

Når du har lavet dit budget, så skal du ud at ansøge nogle lån. Her er et trick at ansøge flere lån. På denne måde vil du nemlig have meget nemmere ved at sammenligne de forskellige vilkår, som du bliver tilbudt. Kommer du direkte fra en ungdomsuddannelse, kan det være svært at læse sådan en låneaftale, og derfor anbefaler vi da også, at du får en person med ekspertise på netop dette område til at læse en eventuel låneaftale igennem. Der er ofte nogle gebyrer, som også skal tages med i ligningen, når det kommer til at finde det bedste lån for dig. Et godt tip kan være at kigge efter lån med afdragsfrie perioder. På denne måde kan du forlænge tilbagebetalingen, til du er hjemme igen og nok tjener flere penge, end da du var afsted. Husk dog du ikke slipper for at betale pengene tilbage og for renter.

 

Der findes flere steder, hvor du kan ansøge om et lån til dit sabbatår. Det kan du gøre både i banken men også hos nogle af de mange udbydere af forbrugslån. Hos låneudbyderne kan du let og hurtigt ansøge online. Du vil også hurtigt få svar på, om du er godkendt. Processen er også meget anonym, og det ser mange som en fordel, da særligt unge mennesker har et tabu omkring at lån penge. Kan du undgå at låne penge, så bør du da bestemt også det, men vil du gerne afsted på din rejse, så kan et lån for mange være eneste mulighed.

 

Aktiv Ferie i Sverige

Uanset om du er til en fredfyldt vandretur eller hæsblæsende white water rafting, så er Sverige det perfekte land, når der står aktiv ferie på programmet. Her findes et utal af aktiviteter og oplevelser, for både børn, unge og voksne – året rundt.

I Sverige glædes man over årstiderne, for her betyder det et kærkomment skift af aktiviteter. Om vinteren er dette smukke land med det varierede terræn et vintersportsparadis med mulighed for skiløb, skøjteløb og isklatring.

Om sommeren skiftes der scene. Her kan du i kano stille og roligt drive ned af de svenske elve eller padle på en af de mange søer. Du kan også klatre i bjergene, kaste dig ud i white water rafting, mountainbike ned af bjergene, kitesurfing, kano & kajakture, sejlads og mange andre adrenalinfremmende aktiviteter. Sverige har det hele – fra ekstremsport til oplevelser for hele familien.

Den aktive ferie i det fri

Sydsverige er et paradis for alle, der elsker kano og kajakroning. Dalsland har fantastiske skove og 240 kilometer floder og søer at sejle på. Her kan du overnatte i flot udhuggede træshelters i skovkanten eller på de små hyggelige campingpladser langs med bredderne. Västergötland, Småland og det nordlige Skåne har også fremragende elve og søer til sejlads i ferskvand.

Og Sydsveriges lange kystlinie er fantastisk til havkajakture, hvor man virkelig oplever storslået natur og variation. Ud for Östergötland og Blekinge opleves skærgård, som er helt unik og løber langs vestkysten bestående af tusinde af øer, skær og små holme, hvoraf langt de fleste er ubeboede.

Det sydlige Sverige er ideel for både korte som lange vandre- og cykelture. Det er nemt at planlægge en rute og tage cyklen med hjemmefra.

Her findes hyggelige små landsbyer og scenariske små veje og afmærkede ruter, som bringer dig forbi den ene spændende oplevelse efter den anden – du bestemmer selv farten og oplevelserne, og med en fiskestang i bagagen kan man endda stå for sin egen aftensmad. Og er man til lidt luksus undervejs, så findes der et hav af overnatningsmuligheder i alle kategorier.

Her begynder jeres næste aktive ferie!

Nyttige links


  •  

     

    Naturaktiviteter i Skåne

    Med kano gennem stille vande. Duftende enge og dunkle løvskove. På cykel med himmel og hav som selskab. En kop kaffe i skyggen af…