astrid lindgrens verdenAstrid Lindgrens Verden

Pippiland ligger i Vimmerby i det østlige Småland, bare små 4 timers kørsel fra færgelejet i Helsingborg eller Øresundsbroen.

For alle voksne og børn, der er vokset op med Astrid Lindgrens enestående historier, er det bare fantastisk at opleve, at her bliver eventyret til den rene virkelighed.

Astrid Lindgrens Verden er en ”teaterpark”. Det betyder lidt mindre rutsjebane og meget mere næring til fantasien. Du går fra forestilling til forestilling. Du kan møde Pippi, Emil, Karlsson på taget, Madicken, Ronja Røverdatter, Rasmus og brødrene Løvehjerte.

På Lilla Bråkmakargatan (Lille Ballademagergade) er husene så små, at voksne ikke kan komme ind – Men børnene kan løbe ind og ud som de vil

Du kommer helt tæt på figurerne og er du heldig, kan du endda møde dem og lege med dem i pauserne mellem forestillingerne. Alt hvad der sker i parken er bygget på Astrid Lindgrens dejlige og eventyrlige historier.

Se efter Karlsson på taget

Astrid Lindgrens Verden er egentlig ikke én, men mange verdener samlet på ét sted. Hver verden kender du fra Lindgrens historier. Når du er i Vasastan, så kig op på taget, hvor Karlsson bor. Måske ser du ham deroppe. Bliv her lidt, og han kommer måske ned og hilser på. Gør han det, så hold godt øje med din madpakke, for, fræk som han er, kan han godt finde på at snuppe en godbid.

Mød Emil på Kathult

Lidt længere fremme i parken møder du gården Kathult, hvor Emil, Ida og resten af familien Svensson bor. Hvis der ikke er fuld fart på begivenhederne på gården når I ankommer, kan I være sikre på, at Emil sidder i brændeskuret og snitter en træmand til den store samling efter at have rodet sig ud i endnu én af sine mange skarnsstreger.

På Lilla Bråkmakargatan (Lille Ballademagergade) er husene så små, at voksne ikke kan komme ind i dem. Men børnene kan løbe ind og ud, som de vil – præcis som i alle andre miljøer. Legen er med overalt – fx på Emils gård, Pippis hus, på de store legepladser eller hvad med at prøve, om du kan klare hele turen på den lange ikke-røre-jorden-bane (”Inte stöta marken-banan”).

Mød røverne i Mattis-skoven

I 2011 indviedes den største satsning nogensinde i Astrid Lindgrens Verden.

For 30 år siden udkom bogen om Ronja Røverdatter første gang. For at fejre det jubilæum åbnede parken det nye miljø ”Mattisskoven”. Her ligger rumpenisser og grå-dværge på lur. Du finder også den 14 meter høje røverborg ”Mattisborgen”, der revner i tordenvejr. Du er tæt på Bjørnegrotten, Ulvekløften, vandfaldet og skoven med sine mystiske væsener og spændende lege. Du kan opleve, hvordan det er at være fange i røvernes fangehul. Du kan også prøve at ligge i Skalde-Pers seng eller du kan se Helvedesgabet åbne sig foran dig – og selvfølgelig kan du møde Ronja Røverdatter, Mattis, Lovis, Birk, Borka, Undis og alle de andre røvere.

Sommer-sjov på Store Scene og Lille Scene

Den Store Scene ligger i Rosendalen og byder på masser af aktivitet og underholdning – MEN det kan være svært at komme igennem porten, som bliver bevogtet af Tengils soldater. Prøv alligevel, for det er besværet værd. Indenfor i den store borggård spilles teater med sang og dans flere gange dagligt. Her er plads til 700 siddende gæster og endnu flere stående tilskuere.

Den Lille Scene ligger ikke langt fra indgangen. Gå til venstre ved BP-tanken, og følg Skolgatan forbi spisestedet Majkens Mat, så ser du scenen. Her er 350 siddepladser, som alle er tæt på scenen. Du har derfor et godt udsyn til begivenhederne, uanset hvor du sidder. Ofte begiver skuespillerne sig ud blandt publikum – specielt under sangnumre.


Pippiland har mange muligheder for at spise og bo

Uden mad og drikke, duer…. En god oplevelse i Astrid Lindgrens Verden kræver mad undervejs. Der er flere restauranter og caféer i Astrid Lindgrens Verden, der serverer både sund og nærende Småland’sk husmandskost, lettere retter og fastfood. Der er også adskillige picnic-områder, hvor I kan hygge jer med frokostkurv, madpakker eller anden medbragt mad.

Bare 250 meter fra hovedindgangen ligger Astrid Lindgrens Verdens egen hyggelige campingplads til telte og campingvogn og hyttebyen med både veludstyrede hytter og mere enkle campinghytter. Inde i Vimmerby, ca. 10 minutters spadseretur fra Astrid Lindgrens Verden, og på egnen rundt om Vimmerby er der mange muligheder for at overnatte på hotel, på vandrehjem, i hytter eller på camping. Her er også restauranter og spisesteder, og en hyggelig stemning, ligesom der er en række andre attraktioner, bl.a. Astrid Lindgrens barndomshjem ”Näs”.