blekinge

Blekinge

  • Karlskrona in Blekinge

    Karlskrona in Blekinge

    Birger Lallo/bildarkivet.se

[text]

Pladser

Regionale links

  • Visit Blekinge

Det solrige og milde Blekinge er nok et af Sveriges mindste len, men oplevelserne er ikke desto mindre store og mangfoldige.

Naturen i ”Sveriges Have” er ubeskrivelig smuk, og på bare få kilometer kan I opleve landskabet skifte fra skærgårdskyst over frodigt agerjord til ”vildmarken” i de dybe skove. Det er næsten hele Sverige i miniature!

I flere hundrede år var Blekinge den yderste danske bastion mod Sverige, og sporene efter dansk historie ses fortsat tydeligt. Karlskrona, ude mod øst i den imponerende smukke skærgård, illustrerer skiftet fra dansk til svensk. Byen, der snart blev Blekinges største, blev tegnet og anlagt på kongelig befaling som svensk flådebase efter de store krige i 1600-tallet, og er i dag optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

“Blekinge lokker med unikke og anderledes oplevelser – perfekt til både en dags besøg eller en hel ferie! “

Karlskrona er fortsat flådehavn, lenets ”hovedstad” og en driftig handelsby med et stort forretningsliv, store attraktioner, mange hoteller – og en aldeles bedårende placering i skærgården. Hele kysten fra den gamle handelsby Karlshamn og østpå er præget af den smukke grønne skærgård med små øer, skær og vige; alt sammen mindre end 2 timer fra Danmark. Endnu tættere på ligger Listerlandet med nogle af Sveriges smukkeste sandstrande og farverige fiskerlejer.


Den varierende natur gør Blekinge til et eldorado for aktive oplevelser. Her får lystfiskerne styret deres vildeste lyster; laksen i Mörrumsån er verdensberømt, og længere inde i landet venter et oplevelsesrigt landskab med søer og vandløb – og gode fangster.

Blekinge lokker med unikke og anderledes oplevelser; perfekt til både et 1-dags besøg eller en hel ferie!


Spændende attraktioner i Blekinge

Her kan du finde et bredt udvalg af forskellige spændende oplevelser eller aktiviteter i og omkring Blekinge. Der er så meget at vælge imellem, så brug informationen her til at finde dine favoritter.


Find inspiration til din næste ferie

Få inspiration til din ferie i Blekinge! – her er masser af muligheder. Der er helt sikkert meget mere at opdage i Blekinge end du var klar over. Tag et kig her og få flere oplevelser med!


Spændende byer og attraktioner i Blekinge

Her kan du se eksempler på flere af Blekinges dejlige byer og attraktioner. Der er rige muligheder for at udforske Blekinge og finde dine egne favoritsteder og hyggelige byer.

Karlskrona in Blekinge

Blekinge har noget for alle – skærgården danner den perfekte ramme omkring kystbyerne Karlskrona, Ronneby og Karlshamn, som byder på et hav af seværdigheder og aktiviteter for både store og små.

Blekinge

De interessante købstæder i Blekinge ligger nede på lenets solrige sydkyst, 4 på stribe, bortset lige fra den gamle industriby.

Blekinge archipelago

Oplev Blekinges smukke skærgård skønhed i kajak eller på en guidet udflugt.

Hanö fyr in Blekinge

Tag på en smuk og anderledes dagsudflugt med båd til Hanø, eller gør øen til selve målet for din ferie. På Hanø er der, foruden kulturminder og seværdigheder, masser af natur at nyde til en hel ferie.Ægte spahotel i BlekingeRonneby Brunn Hotel ligger midt i Blekinge, tæt på hyggelige Ronneby, Ronneån og den smukke skærgårdskyst – og bare et par timers kørsel fra Danmark.

Lej en “sommarstuga” i Blekinge


Reklamer: