bohuslaens museumBohusläns museum

Bohusläns museum i Uddevalla er Sveriges mest velbesøgte egnsmuseum med 300.000 besøgende om året.

I er også velkomne til at opleve Bohusläns museum. Der er fri entré.

I udstillingen ”Kystlandet” kan I opleve glimt af menneskers liv og stræben i fortid og nutid på Bohusläns kyst. Det er en udstilling om uro og stolthed, kærlighed og sorg, skam og frihed. Undervejs kan I holde pause på ”snakke-bænken".

Museet har ca. 400 forskellige aktiviteter om året – der er altid noget for de nysgerrige og legesyge

Udstillingen ”Grænseland” beretter om Bohuslän i skæringspunktet mellem Sverige, Norge og Danmark. Emner som intriger, krige, handel, kærlighed beskrives gennem 7 menneskeskæbner. I ”Uddevalla Korpeholan” kan Ifølge byens udvikling fra stenaldersboplads til dagens handelscentrum.

I ”Bohushallen” kan I opleve mødet mellem natur og kultur, og mellem kunst og biologi. Her kan I slappe af i en lænestol af Bohus granit. I ”Johnsonhallen” vises europæisk kunst af høj klasse; Fra 1600-tals malerier af flamske og hollandske kunstnere til de store svenske malere som Carl Hill, Anders Zorn, Bruna Liljefors, Ernst Josephson m.fl.

Konsthallen

I den specialdesignede ”Konsthallen”, tegnet af Alexis Pontvik, kan I opleve spændende svensk og international samtidskunst med særligt vægt på vestsvensk kunst og den yngre kunstnergeneration.

”Kajkanten” restaurant og café

På ”Kajkanten” serveres mad fra det traditionelle køkken i Bohuslän, skabt på råvarer fra lokale producenter, Her kan I få traditionel husmandskost, salatbuffet og hjemmebag til kaffen. Eller smage Bohuslän specialiteten Ægost!

Museumsbutikken

I vores museumsbutik finder I et nøje udvalgt sortiment af svensk design, udsøgte eksempler på samtidig kunsthåndværk og vores eksklusive ”Bohus Stickning”, samt et stort udvalg af bøger for alle aldre. Vi tilbyder også lækkerier, der henter deres inspiration fra Uddevalla og Bohuslän; te og fyldte chokolader, marmelader, saft og honning.… Vi hjælper jer gerne med gaver og pæn indpakning.

Der sker altid noget på Bohusläns museum

Museet har ca. 400 forskellige aktiviteter om året – læs mere i vores månedsprogram. De mindste og legesyge kan opleve ”Lekrummet”, hvor de bl.a. kan gå ombord på Bohusläns mest kendte dampskibe.

Hvert år har museet 10-20 skiftende udstillinger – læs mere på vores hjemmeside.

Bohusläns museum

Museigatan 1
S-45130 Uddevalla
Tlf.: +46 0522-656500
Bestilling: +46 0522-656501
Fax: +46 0522-656505
E-mail: [email protected]
Hjemmeside: www.bohusmus.se

Åbningstider

Museet har lukket på mandage. Tirsdag-torsdag er der åbent kl. 10.00-20.00. Fredag-søndag kl. 10.00-16.00.

Maj-august har museet udvidede åbningstider:
Mandag-torsdag kl. 10.00-20.00
Fredag-søndag kl. 10.00-16.00

Bohusläns Museum har fri entré.

Foto: Administrator UserPå museet i Uddevalla, midt i Bohuslän, kan I hele året opleve nye udstillinger. I både udstillingslokalerne og den specialdesignede kunsthal vises forskellige aspekter af Bohuslän: Historie, natur, kultur, kunst og biologi.

Nyttige links

  • Bohusläns museum