elge i sverige

Elgparker i Sverige

 • Moose Garden in Orrviken, Jämtland

  Moose Garden in Orrviken, Jämtland

  Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Eksterne links

 • Laganland Elgpark
 • Ingelbo Moosepark
 • Elinge Elgpark
 • Älgriket Elgpark
 • Smålandet Elgsafari
 • Dalsland Moose Ranch

Der er ikke meget, der er så ”svensk” som elgen. Det store prægtige dyr er i os danskeres bevidsthed nærmest synonymt med Sverige – den symboliserer på en måde den storslåede og vilde natur vi desværre ikke selv har plads til i Danmark.

Sverige giver dig rigtig gode muligheder for at opleve elgen i den vilde natur, hvis du er heldig – og tålmodig – men du kan også opleve det imponerende dyr helt tæt på ved at besøge én af Sveriges mange fine elgparker. Her kan du lære en masse og faktisk komme så tæt på at du kan klappe en elg. Dét er en stor oplevelse – og hvor mange af dine venner har mon prøvet det?

“Der er ikke meget, der er så ”svensk” som elgen. “

Der er et bredt udvalg af gode destinationer, i alle egne af Sverige, at vælge imellem når I skal opleve elgen på nært hold – og de mange fine elgparker garanterer en dejlig helhedsoplevelse, med mulighed for at spise, købe souvenirs og få en is når det er tiltrængt.

Kolmården, Scandinavia’s largest Wildlife Park

Er alle ikke bare vilde med at gå i zoologisk have? I Sverige kan man prale af sine egne oprindelige dur som elg, den brune bjørn, ulve, jærven og den meget sjældne arktiske ræv, der er så unik, at I ikke vil se den andre steder end i Sverige – og sandsynligvis kun i en dyrepark.

Naturbyn, an ecovillage in Värmland

Med Sveriges store net af nationalparker, nationale og regionale vandreruter og vandrehjem kan I nå ud i selv de fjerneste egne af landet.Sveriges første elgpark Kom og mød elgene på vores naturskønne bondegård i Östra Elinge, ca. 13 km. syd for Ljungby i Småland – bare en god times kørsel fra Helsingborg.

Oplev elgene i Ingelbo Moosepark Kom og se Skovens Konge på nært hold! Måske kommer I til at klappe en af vores elge, se dem få mad eller måske opleve en nyfødt elgkalv med sine (alt for) lange ben!

Skovens konge, elgen, byder jer velkommen til Dalslands Moose Ranch! I vort 10 ha. store skovområde kan I møde 6 tamme elge, der lunter rundt og lever ligesom, elge lever ude i den frie natur, med…

Skovens konge. Besøg “Älgriket” i Småland “Älgriket” er en moderne dyrepark, hvor I kan opleve elge, kronhjorte og rådyr i deres naturlige miljø. Dyrene lever i deres eget område på ca. 35.000 kvm….

Elg & bisonsafari i egen bil! I Smålang Älgsafari kan I opleve skovens konge og andre elge i hans familie langs en 3 km. snoet skovvej.

Oplev Skovens Konge i “Älgland Laganland” Velkommen til “Laganland”, direkte ved motorvej E4, ca 10. km. nord for Ljungby! I vores elgpark kan I opleve tamme elge, som gerne vil spise af hånden og…


Reklamer: