glasrikeresanGlasrikeresan – en udfordring på cykel i Småland

Folkefest, elitekonkurrence og motionsløb. Grillfest og ”after bike”. Musik og fyrværkeri. Øl og ”kroppkakor” (en egns-specialitet i form af bagte boller af revet kartoffel med flæsk i – det smager bedre end det lyder!). Masser af præmiepenge og krystaltrofæer. Kultur og underholdning. Stengærder og grusveje. Dybe skove og åbne landskaber.

”Glasrikeresan” er udover at være et rent motions-cykelløb, også et benhårdt konkurrenceløb, hvor den svenske cykelelite starter sammen med alle motionisterne.

Løbet

Dette års løb finder sted 27. august, og undervejs passerer man hele ni glasværker med verdensberømte navne som Orrefors, Kosta-Boda, Målerås m.v. Cykelturen gennem byerne og områderne med de gamle glasværker er en helt speciel oplevelse. Der er depoter ved hvert glasværk og spurtpræmier på ruten gennem andre landsbyer.

Løbet, der i alt er på 220 km., er en oplevelse og udfordring for både krop og sjæl. Ruten løber over 2 store rundstrækninger, den første er på 120 km., og den anden på 100 km. Der er start, overgang mellem de to rundstrækninger og endeligt mål ved det berømte glasværk Kosta.

Grusvej – ekstra udfordring

Det ekstra kuriøse ved løbet er, at det indeholder 6 strækninger med regulær grusvej – som en ekstra udfordring til rytterne. Netop disse særlige udfordringer ude i den smålandske natur har givet løbet et ry i klasse med de professionelle løb Monte Paschi Eroica i Italien og Paris-Roubaix i Frankrig.

Læs mere om løbet og forberedelserne på:

www.glasrikeresan.se

  • Naturaktiviteter i Skåne

    Med kano gennem stille vande. Duftende enge og dunkle løvskove. På cykel med himmel og hav som selskab. En kop kaffe i skyggen af…