goeteborg

Gøteborg – shopping og eventyr!

 • Harbour of Gothenburg

  Harbour of Gothenburg

  © Göran Assner/imagebank.sweden.se

 • The Grand Market Hall in Gothenburg

  The Grand Market Hall in Gothenburg

  © Nicho Södling/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Eksterne links

Regionale links

 • Gøteborg.com
 • Gøteborgs Stad

Gøteborg og hele vestkysten har fået tænderne hos internationale rejsejournalister og madskribenter til at løbe i vand. Hvorfor?  Svaret er enkelt: Skaldyr og fisk i absolut verdensklasse, restauranter på højeste internationale topniveau – og en kyst og en skærgård, der bare er værd at dø for.

Den store verden har opdaget Gøteborg og Vestsverige. Det skulle I også ta’ at gøre.

Göteborg – som er Sveriges næststørste by – har masser at tilbyde indenfor kultur, shopping og seværdigheder, såvel som café-liv og meget andet. Byen ligger smukt ved skærgården på den svenske vestkyst ved udmundingen af Göta Älv.

“Byen ligger smukt ved skærgården på den svenske vestkyst ved Göta Älv “

Det centrale Gøteborg har alt man kunne få brug for på en dag med inspirerende shopping – der er nemlig både store varehuse, spændende specialbutikker med unikke tøj-designs, gallerier for kunsthåndværk, samt dejlige caféer og svenske konditorier til ”de små pauser”. Desuden danner Gøteborg ofte ramme om festivaller og store sportsbegivenheder.


Det moderne og ny-istandsatte Koncerthus, som er hjemsted for Gøteborgs Symfoniorkester og har én af verdens allerbedste koncertsale, bidrager sammen med GöteborgsOperan til byens status som vigtig kulturby indenfor både opera, ballet, musical og klassisk musik. Byen byder derudover på hele 18 forskellige museer og den populære Liseberg forlystelsespark.


For de, der måtte ønske at nyde en fredfyldt spadseretur, er Gøteborgs Botaniske Have (Botaniska Trädgården) et oplagt valg. Haven er den største af sin art i Sverige og samtidig én af de fineste i hele Europa. Det samlede areal er på 175 hektar og omfatter ca. 16.000 plantearter og flere væksthuse. Parkens hovedindgang er fra Skottsbergs Gata.

Der er uden tvivl oplevelser for alle i Gøteborg.


LIDT PRAKTISK INFORMATION:

Slottskogen, v. Botaniske Trädgården og Linnéplatsen: tag sporvogn 1, 2, 6 til Linnéplatsen eller 1, 2, 7, 8 til Botaniske Trädgården.

“Eksperimentariet” Universeum ligger på Södra Vägen 50.

Liseberg, Örgrytevägen 5.

Du kan komme til Göteborg direkte med færge fra Frederikshavn eller med tog eller bil via Varberg, Helsingborg eller Øresundsbroen. Overvej at købe et Gøteborg City Card, (voksen: et døgn 285 sv. kr., barn: 175 sv. kr.), der giver gratis adgang til sporvogn og bus, sightseeing-tur i bus, muséer, Liseberg og meget andet.


Find inspiration til din næste ferie

Få inspiration til din ferie i Gøteborg! – byen er fuld af muligheder. Der er helt sikkert meget mere at opdage end du var klar over. Tag et kig her og få flere oplevelser med!

View over Gothenburg and Museum of World Culture

Hva’ siger I til at gå på museum i nogens lejlighed? Eller besøge et underjordisk flymuseum? Eller et museum tilegnet fotokunst og opkaldt efter verdens mest berømte kamera? Gøteborg har spændende museer, hvor I kan opleve kunst, kultur, historie, biler, kameraer og meget mere.

Design Hotel in Gothenburg, First Hotel Avalon

Et besøg i Gøteborg – uanset om det er for en weekend eller en uge – vil være populært hos alle.

One of many coffee shops in Gothenburg

Kæmpe ”kanelbullar”, udendørs servering på de brostensbelagte gader og formentlig den bedste chokolade café i Sverige. Velkommen til hyggelig Gøteborg.

Wether Islands in Bohuslän, at the West Coast

Havet, dyrelivet, havkajakken, fiskestangen og livet ombord på sejlbåden. Velkommen til skærgården på den svenske vestkyst.

New and established Swedish design at d.n.a.

Brostensbelagte gader, overdækkede forretningsarkader, masser af antikvitets- og second hand butikker, et paradis for elskere af kunsthåndværk, det største indkøbscenter i Skandinavien og stribevis af uafhængige design butikker med morgendagens mode. Var det noget? 

Game fishing in Stockholm

Lystfiskeri i en storby – i Sverige selvfølgelig! I Stockholm, Gøteborg og Malmø er der fantastisk gode fiskemuligheder.En suveræn ferieoplevelse for familiens børn – og voksne! – og vinderen af årets børneferiepris 2010 i Sverige! Det ligger midt inde i Gøteborg, lige ved siden af forlystelsesparken Liseberg, er…


Reklamer: