golf

Golf i Sverige

 • Golf in Skåne

  Golf in Skåne

  © Michael Denker/skane.com

[text]

Pladser

Eksterne links

 • Golfsverige.dk
 • Wittsjö Golfklubb
 • PGA of Sweden National
 • Golfköping
 • Araslöv Golf
 • Øresund Golf
 • Elisefarm Golf

Så tæt på – så mange muligheder. Golf er en sport under stor udvikling i det meste af Sverige.

Bare i det sydlige Sverige finder vi mere end 145 golfbaner, og mere end 40.000 danskere tager hvert år til Sverige med det hovedformål at spille golf.

En éndagstur behøver ikke at involvere længere rejsetid end til en dansk golfbane, og i Sverige finder du golfbaner, der slår udbuddet i de fleste lande på både pris og kvalitet.Vælger du at tage en éndagstur fra Malmø, så har du mere end 15 golfbaner at vælge imellem indenfor under 45 minutters rejsetid.

“Der findes masser af udflugtsmål og oplevelser – så tag bare familien med “

Der er som regel god plads på golf-banerne i Sverige og samtidig er det let blot at møde op, betale ”green fee” og gå i gang med at spille. Gæstespillere er nemlig mere end velkomne de allerfleste steder; dog skal man sørge for at medbringe sin spilletilladelse (kort) fra klubben derhjemme til forevisning. Det er værd at nævne at det ovenikøbet generelt er billigere at spille i Sverige end i Danmark.


Blandede landskaber

De danske golfspillere har taget Sverige til sig, og det er der ikke noget at sige til. Sverige kan byde på en enorm variation af golfbaner, idet landet er velsignet med meget blandede landskaber og anderledes kuperede udfordringer. Naturen er i sig selv en velanlagt, udfordrende golfbane, med smukke udfordringer i form af vandløb, bakkedale og vindblæste kystområder.

I Sverige kan golfturen kombineres med alt, hvad hjertet begærer. Spa-ophold, slotsferie og gastronomi-oplevelser tilbydes ofte i direkte forbindelse med golf, men herudover er det kun fantasien, der sætter grænsen.


I Sverige er golf for alle

Helsingborg byder på omtrent lige så mange baner indenfor samme afstand og også Gøteborg har et væld af baner i området omkring indgangen til Sverige. I Sverige er golf for alle. Dresscode og handicap-begrænsninger ses sjældent, og greenfee-spillere modtages med åbne arme. Man får virkelig noget for pengene. For omkring 300 danske kroner kan man mange steder spille hele dagen.

Sverige er et land, der gør sig gældende i den absolutte elite. Fremragende golfspillere som Annika Sörenstam, samt Jesper Parnevik og Henrik Stenson, har medvirket til at løfte Sverige som en golfnation, og banerne lever som værter for blandt andet Scanplan-, Europa-, Telia- og Challenge-touren fuldt op til disse spilleres færdigheder.

Kalmar Golf Club in Småland

Selv om de svenske golfbaner hovedsageligt er forbeholdt medlemmerne, er det ret nemt booke en starttid på de baner.

Båstad golfcourse, Skåne

Der skal noget til at kalde sig selv for den bedste. Men med 31 første klasses golfbaner inden for kun 1½ times kørsel har Skåne Nordvest et solidt argument. Antallet af baner er usædvanlig højt, og mange golfinteresserede danskere kan helt sikkert bekræfte at både kvalitet og mangfoldighed er helt i top.

Golf in Småland

Områdets tre golfklubber – med mindre end 40 minutters biltransport mellem sig – samarbejder og tilbyder jer fælles greenfees.

SPA in Sweden

Sverige er “mulighedernes land” indenfor Spa og Wellness. Vælg selv de perfekte rammer for dit ophold.

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Sveriges geografi giver golfspillere meget at vælge imellem. Vælg “parkbana”, “skogsbana” eller en kombination af de to. Kalmar Golf Club in Småland

Golfbanerne i Småland har høj klasse og er kendte for deres kvaliteter. Her kan I spille fra tidlig forår til sent efterår, og enkelte baner har sågar åbent hele året rundt. I kan helt sikkert finde baner, der passer lige til jeres ønsker.

Häckeberga castle

En række svenske slotte og herregårde er nu meget individuelle og enestående hoteller

Mii Gullo Spa at Fjällnäs in Härjedalen

Det bliver mere og mere populært at forkæle sig selv med lidt ekstra luksus og afslapning som modvægt til en hektisk hverdag, og her er et spaophold i Sverige en oplagt mulighed.
I samarbejde med:

Reklamer: