helsingborg

Helsingborg – rigtigt Sverige og rigtigt tæt på

 • Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg

  Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg

  © skane.com/sydpol.com

 • Sofiero in Skåne

  Sofiero in Skåne

  © Lena Birgersson/skane.com

 • Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg

  Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg

  © Anna Nilsson/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Regionale links

 • Helsingborg.se
 • Helsingborg City
 • Skåne.com

Helsingborg har som den næststørste by i Skåne rigtig meget at byde den besøgende på. Her er restauranter, caféer og spændende butikker og et væld af kulturelle oplevelser.

Siden Arilds dage har der været ivrig trafik over den smalle del af Øresund, og siden 1888 har der været effektiv færgefart mellem Helsingør og Helsingborg. Intet under, at mange danskere talrige gange har ”taget færgen over”…

Helsingborg begynder med vandet! Ta’ en slentretur på promenaden i ”Norra Hamnen”, der faktisk ligger midt i byen, med de mange caféer og restauranter, nyd folkelivet og udsigten mod vest over Øresund.

Dagens Helsingborg er en hyggelig handelsby med mange butikker, både kendte butiks-kæder med mærkevarer og lokale mindre butikker med trendy og unikke varer.

“Väla Centrum”, Sydsveriges største indkøbscenter ligger kun 6 km. nordøst for Helsingborgs centrum.

“Byen har totalt ca. 500 butikker, især i Kullagatan, Bruksgatan, Dronninggatan, Järnvägsgatan og Storgatan. I sidstnævnte finder I flere mere eksklusive butikker og caféer.”

Her er 110 butikker på 47.000 m2. Her er både store velkendte butikskæder og små individuelle butikker med deres egen personlige atmosfære. Väla har også en række caféer og restauranter til pauser mellem indkøbene.

Väla ligger lige ved motorvej E4. På den store parkeringsplads med plads til hele 3.200 biler kan I parkere gratis, mens I handler. Der kører også busser mellem Väla og ”Knudepunktet” inde i Helsingborg.


”Dunkers Kulturhus” er Helsingborgs kulturelle fyrtårn, hvor spændende arkitektur, skiftende udstillinger, galleri, international musikscene og alverdens kunstneriske udfoldelser mødes og skaber store oplevelser.

I retning af byens smukke og charmerende centrum med et livligt café- og butiksliv kan I opleve ”Helsingborgs Konserthus” i en klassisk funkis-bygning og med et varieret og bredt musikprogram, ikke mindst med byens eget symfoniorkester.


På vejen op til ”Kärnan”, det gamle middelalderlige vagt- og forsvarstårn i centrum, der er blevet byens vartegn, kan I på ”Stortorget” se statuen af Magnus Stenbock, Skånes befrier – eller besætter, alt efter nationale briller! ”Kärnan” ligger højt hævet med en smuk udsigt over byen og Sundet, og helt oppe fornemmer man klart forsvarsværkets rolle i byens historie.


I udkanten af centrum kan I opleve en af Helsingborgs allerstørste attraktioner, ”Fredriksdal”, der er et frilandsmuseum hvor I kan opleve den skånske natur- og kulturhistorie med bondehuse, herregårds-miljøer og bykvarterer med håndværkskultur og brostenscharme.
Her findes også en smuk park med gamle husdyr og en særlig rosenhave.

”Fredriksdal” er på alle måder en oase midt i byen.”

Helsingborg rummer også bl.a. et skolemuseum og et idrætsmuseum, og i byens sydlige udkant kan I det gamle fiskerleje, Rå opleve det fine, lille ”Rå Museum” med fokus på fiskeri og søfart, og ”Ramlösa Brunnspark” med den berømte kilde.


I bør også besøge Sofiero Slot; tidligere sommerresidens for den svenske kongefamilie. Nu er Sofiero en elsket kulturinstitution med en stor park, direkte ned til Øresund, med bl.a. en smuk rododendron-have. Selve slottet rummer skiftende udstillinger og huser koncerter.

Tropikariet er en af Helsingborgs mest unikke attraktioner. En indendørs jungle, hvor I kan møde en rigdom af dyr i deres rette tropiske omgivelser.

Helsingborg har en af Sveriges tætteste koncentrationer af spisesteder i forhold til indbyggertallet, og er et af Skånes gastronomiske fyrtårne med flere fremragende og prisbelønnede restauranter, bl.a. Dahlbergs dynastiets restauranter ”Gastro” og ”Dahlberg”.


Det er let at komme til Helsingborg. Med Scandlines færger og Øresundstoget kommer I lige ind midt i centrum ved terminalen ”Knutpunktet”. Det kan simpelthen ikke være nemmere!

Helsingborg in Skåne

Helsingborg har en imponerende rekord: Her er flere restauranter, målt i forhold til indbyggertal, end noget andet sted i Sverige! Byen lyser voldsomt op på det gastronomiske verdenskort med restauranter og caféer fra snart sagt alverdens verdenshjørner.

Helsingborg in Skåne

Helsingborg har i årevis været en kendt og elsket indkøbsby for mange danskere – og med over 500 butikker i byen er det vel meget forståeligt!
Reklamer: