Artikler

Hvilket finder vi det klogeste billån? 

Hvilket finder vi det klogeste billån? 

Er du på eftersøgning efter en splinter ny bil eller vil have byttet den ældre ud med en miljøvenlig, men har ej pengene til det? Så kan et billån være en stærk løsning for en. Hvis du skal have et billån er der som regel 2 muligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i bilen. Differensen på de to er at långiveren kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, derved långiveren har delvist ejerskab i bilen. Det vil dermed sige, at når man som låntager ej følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan lånudbyderen tage bilen tilbage og sælge bilen for derved at kunne indfri det billån du har optaget. Det kan være en optimal løsning, når en overbevist om at man kan overkomme ens betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være lukrativt for låneren at underskive dette billån. Da renten over låneperioden typisk er billigere. 

Afgørende faktorer at være opmærksom på, hvis en optaget et Mc lån 

De to smarte faktorer du bør se på, hvis man skal optage et billån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i DKK du låner af giveren for at kunne tilskrive sig båden. Løbetiden er den tid, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er altså den mængde penge man bør anvende til købet af båden. Så det er noget en selv kan justere på alt efter af hvilken båd man slutter med at købe. afdragsperioden kan også reguleres afhændig hvor mange penge man har råd til at afbetale billånet på månedligbasis. MC lånet kan derved blive dyrere ved at man har en længere afdragsperiode.  

Hvor bør en påbegynde mit bådlån? 

Når man bør afgøre hvor du bør tage sit MC lån er det intelligent at se på den enkelte rente på det billån man ønsker. Fx, når du sidder og bør have en ny MC lån er det rart at have overblik over om man har penge til at starte det bådlån. En god måde at holde overblik er at tarte en dialog med sin bank for at efterspørge hvordan din likvider ser ud og hvad du har penge til. Her kan man naturligvis justere det en smule afhængig efter om man ser sin ønske bil og så kan du stige det en my. Det er naturligvis at vælge noget, som du kan betale på længere sigt. Når man bør træffe hvordan ens bådlån skal se ud er det rart at vide hvor mange likvider du har i sit månedlige budget til at betale af på det valgte billån.  

Ny eller gammel bil 

Det er klogt at du har med i beregningen den automatiske værdi nedsættelse som båden får over perioden. Og om man kan komme ud af et uoverskueligt bådlån, for når bilen har erhvervet sig så kraftig en værdinedsættelse, så man ej kan figøre sig af billånet ved at sælge den. Står du og betaler for ingenting og det er naturligvis det du mest vil slippe for. Derfor er det vigtigt, at du ved at det er denne motorcykel du ønsker at have over en lang tid. Ved en ny motorcyklen tilkommer de den mest omfattende værdiforringelse, når motorcyklen kører fra forhandleren. Derfra nedsættes bilen ikke så stejlt i vurdering. Hvis man ser på en gammel udgave, som er anvendet eller lignende er det afgørende at du for undersøgt statussen af bilen.  

Så hvis du træffer at afbetale bådlånet over 10 år, men du sælger bil efter 5 år, så afbetaler du måske på en bil man ikke længere har, det ikke er hensigtsmæssigt.  

Når du fx skal købe en motorcykel og derfor har behov for et MC lån, så er der nogle kriterier for at man kan optage et bådlån.  Du skal være fyldt 21 år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som låntager er der 2 løsninger i henhold til om det bør være med eller uden førbetaling, altså, at du betaler en mængde af det fulde beløb fra køb af. Mange banker kræver i dag, at du lægger ti-tyve % af det hele beløb af med det samme ved køb af en ny motorcykel.  
 
Det kan være rigtig klogt at indhente tilbud fra flere differentierede långivere forinden du tager et valg om hvor du bør optage sit bådlån henne, da der som oftest er en forskel.