kalmar

Kalmar, en hyggelig by

  • Kalmar Castle

    Kalmar Castle

    © Arne Eklund/Pixgallery

[text]

Pladser

Regionale links

 

 

Mange kender navnet fra skolens historietimer. For byen lagde navn til Kalmarunionen, hvor det lykkedes for Margrethe den 1. at samle Danmark, Norge og Sverige under én krone.

Som bieffekt fik man en effektiv Øresundstold, hvilket lagde grunden til et meget rigt Danmark.

Kultur i Kalmar

 

Et besøg på Kalmar Slot, nordens bedst bevarede renæssanceslot, tager dig tilbage i tiden. Det gør også udstillingen om det royale skib Kronan, der er kan opleves på Kalmar läns museum. Vil du hellere opleve nutidskunst tager du blot til byens nye kunstmuseum. Det blev indviet i foråret 2008 og har fået megen opmærksomhed for sin spændende arkitektur.

Er du interesseret i design er et besøg til Glasriket bestemt et besøg værd . Her kan du på tæt hold opleve, hvordan faglærte glaspustere forvandler en sirupsagtig masse til fantastisk smuk glaskunst.

 

 

Børnenes slot – kvit smøgerne for børnene!

På Kalmar Slot kan børn mellem 7 og 12 år opleve et eventyr ud over det sædvanlige. Tænk at få lov til at dyste mod den sorte ridder, jage store rotter i slotskøkkenet, dække op til slotsfruen og udføre en desperat flugt gennem Gustav Vasas gammeldags das! Klarer du alle elementerne i slotskampen, bliver du slået til ridder, hertug eller prinsesse ved en højtidelig ceremoni.

Hvis du gerne vil stoppe med at ryge, er en e-cigaret fra Easy to Smoke et oplagt valg. Med en elektronisk cigaret bliver du fri for de mange skadelige tilsætningsstoffer, som almindelige cigaretter indeholder, og så er den enkel og smagfuld i sit design.

Som forbruger har man muligheden for selv at regulere sit nikotinindtag, og dermed bliver det nemmere at trappe ud af sin afhængighed. E-juicen, som bruges i e-cigaretten, fås nemlig med et nikotinindhold fra 0 mg. til 20 mg. Desuden findes e-juicen i et hav af forskellige smagsvarianter lige fra blåbær til vanilje. Man kan altså enten vælge at ryge e-juice med nikotin eller blot med en af de mange forskellige smage.

Det er markant billigere at ryge elektroniske end almindelige cigaretter, og samtidig sparer dampen dig for røglugten, som man kender fra almindelige cigaretter. E-cigaretterne er desuden ikke omfattet af rygeloven.

Dampen indåndes og nydes præcis som røgen fra en almindelig cigaret, men er altså fri for de ca. 4000 skadelige tilsætningsstoffer. E-cigaretten består af tre dele: et batteri, et mundstykke og en atomizer/clearomizer, og hver del kan selvfølgelig købes hos Easy to Smoke.

Dampen dannes i atomizeren, og en clearomizer er en model, hvor atomizeren er slået sammen med væskebeholderen og tilsammen danner en tank. Clearomizeren er produceret i gennemsigtig plastik. På den måde kan man altid se, hvornår det igen er tid til at påfylde mere væske.

Er man en sand e-cigaretentusiast, har man selvfølgelig også brug for en taske eller en holder til udstyret, og også det kan købes hos Easy to Smoke. Her finder man ligeledes vægstik og opladere til de elektroniske cigaretter.

Hos Easy to Smoke tester vi altid vores produkter for at sikre os, at vores kunder kun får produkter af den højeste kvalitet.

Sol, strand, shopping og kunst & kultur. Kalmar har det hele! Ganske tæt på finder du både Öland og Glasriket.

Kalmar er en charmerende by, hvor fortid og nutid mødes i skøn forening. Historiske bygninger, brostensbelagte gader og smukke parker giver byen charme og karakter. Samtidigt findes der er et bredt udvalg af restauranter, pubber, butikker og gallerier.

 

 

Miniseum

Hvad samler du på? Hvilke spor efterlader du? Hvorfor samler man egentlig på ting og sager? Og hvad fortæller tingene om os? Kom og se vores Miniseum – en miniudstilling med samlerobjekter. Her kan store og små fantasere sig til historierne om udstillingens sager. Kig dig omkring og lad fx et par rulleskøjter eller en akrobatklovn stå for fortællingen! Museets fortællinger væves sammen med den besøgendes tolkninger og fantasier. Hvem fortæller for hvem om vores fortid?

Kalmar Lens Museum har også et atelier, hvor børn kan få lov til at ordne, hamre/arbejde og lade fantasien flyde.

 

Kalmar kunstmuseum

I søndagsatelieret inviterer Kalmar kunstmuseum pædagog børn med ind i en intensiv gang tegning og maleri. Motivet udspringer fra et tema, som er inspireret af en af museets udstillinger.

 

Skälby 4H-gård

Skälby er en af Kalmars mange grønne oaser nær byen. Området er børnevenligt, og der er en stor legeplads. På 4H-gården bor grise, køer, høns og geder.

 

Legeland

I Kalmar er der to indendørs legelande, for store og små: Leos Lekland og Lattjoland.
Du kan finde flere spændende og sjove aktiviteter Kalmar.com.

At Kalmar Castle

Vi er i begyndelsen af 1500-tallet. Netop som middelalderens tapre riddere møder renæssancens smukke prinsesser…

One of many beaches at Öland

Øland er en af Sveriges mest populære sommerferie destinationer. Og det kan man godt forstå! Her er I aldrig langt fra strandene og Østersøens lave vand. En ferie på Øland er både badeferie, kultur- og oplevelsesferie og ikke mindst en familieferie på grund af de mange aktiviteter for børn. Faktisk er Øland rigtigt meget forskelligt på en gang.
Reklamer: