Artikler

Kom godt ud i det svenske vildnis

Skal du op i den svenske natur, så er der nogle vigtige ting, du skal huske at have med i planlægningen. Det er alt fra dæk fælge dimensioner til overnatningsmuligheder, men det er bedre at have det klaret, end at stå uden at vide, hvad du skal gøre.

Læs med her i artiklen for at blive klogere på, hvordan du skal bære dig ad med at campere og begå dig i naturen i Sverige.

Vær forberedt

Du skal altid være forberedt, når du rejser til andre lande. Selvom du er bekendt med den svenske natur, så husk alligevel at pakke forsyninger. Når du tager på camping i naturen, enten helt primitivt med shelter eller telt, eller lidt mere avanceret med campingvogn, så er det aldrig rart at gå ned på udstyr.

Du skal selvfølgelig huske mad, skiftetøj og lys, men Sverige kan være hård ved turister. Myggespray og -net er en god ting at tage med, især hvis du rejser i løbet af sommeren. Lån af penge er en god mulighed for at få fat i et telt, der kan holde irriterende og uønskede insekter ude.

Når du camperer i et fremmed område, så skal du altid vide, hvor og hvordan du kan kontakte hjælp, hvis det bliver nødvendigt. Din egen sikkerhed kommer frem for vilde oplevelser, så find ud af, hvor du kan tage hen, hvis en nødsituation opstår.

Undervurder ikke Sverige

Mange danskere tænker på Sverige som vores hyggelige naboland – dem, der er lidt for politisk korrekt nogle gange, eller dem, vi historisk set altid slås med. Uanset hvilket forhold man har til Sverige, så er der ingen vej udenom, at alle de nordiske lande har et lidt skævt, familiært forhold til hinanden.

Derfor er det nemt at undervurdere, hvad naturen har at byde på. Tager du ud i den svenske natur, så må du ikke undervurdere den.

Vidste du for eksempel, at en elg som regel bliver omkring 2 meter høj ved skuldrene? Eller at de kan veje op til 35 kilo? Og vidste du, at hunelge bliver meget aggressive, når de har kalve?

En elg er for en dansker et unikt syn, men denne verdens største hjort, som lever vildt i Sverige, kan stå stand mod biler og være farlig, hvis den bliver provokeret.

Lad være med at undervurdere den svenske natur, og lær hjemmefra, hvordan du skal håndtere nødsituationer som for eksempel elge i lejren.