konstrundan i sverigeKonstrundan – på tur i det skånske kunstnermiljø

“Kunstrunden”, som vi nok vil sige på dansk, er en populær kunstbegivenhed i Skåne, som finder sted hvert år i Påsken.

Konceptet er unikt og inter-aktivt, idet gæsterne begiver sig ud på tur for at besøge forskellige kunstnere ’hjemme’ i deres ateliéer og værksteder, hvor der er åbent hus.

Med start Langfredag den 6. april. og kørende frem til 15. april byder hundredevis af Skånes aktive kunstnere nysgerrige gæster indenfor, for at opleve deres værker og arbejde på nært hold.

Med dette specielle koncept bliver kunsten – på en helt ny måde – levende, inter-aktiv og personlig

Denne helt særlige og årligt tilbagevendende kunstbegivenhed er en sand ”Tour de Kunst” i det spændende skånske kunstnermiljø og kulturliv. Regionens kunstnere åbner deres atelierer for offentligheden, som år efter år i stort tal tager imod invitationen med glæde.

Kom med ”bag-scenen”

Åbent hus i værksteder, ateliéer og hjem hos Skånes mange udøvende kunstnere giver publikum muligheden for, at komme tættere på den levende kunst og blandt andet få et indblik i kunstnernes arbejdsprocesser. Desuden vil der – udover muligheden for at se masser af udstillinger og få ”bag-scenen”-oplevelser – naturligvis være mange rigtig gode muligheder for at gøre spændende indkøb af kunst – direkte fra kunstneren selv. Samtidig er dette en unik mulighed for at høre om bagvedliggende idéer og stille spørgsmål.

Med dette specielle koncept bliver kunsten således – på en helt ny måde – levende, inter-aktiv og personlig. Skånes store årlige kunstudstilling ”Konstrundan” er helt sikkert en oplevelse for alle kunstelskere, såvel som for de, der blot er nysgerrige eller har lyst til at opleve en ferietur i Skåne fra et nyt perspektiv.

Precious People
, Rina Jacobsen Viitala
, Helena Bergqvist

Oplev billedkunst, keramik, glas, skulptur og meget meget mere, på en tur gennem de skønne skånske landskaber med familie eller venner. Masser af lokal skiltning på ”kunst-ruterne” vil guide dig frem til små spændende og hyggelige ateliéer og værksteder, samt forskellige café-perler til de små pauser imellem oplevelserne.

Da Skåne jo, som bekendt, er et stort sted dækker “Konstrundan”-arrangementet naturligvis et stort område. Derfor er begivenheden groft opdelt i flere områder, hvoraf hovedområderne er nordvest-Skåne, midt-Skåne og Österlen – med sidstnævnte som den ’traditionelle’ og oprindelige destination.

Nordvest

”Konstrundan” arrangeres i 2012 for 18. gang i nordvest-Skåne. I regionen inviterer hele 149 kunstnere indenfor og alle er naturligvis velkomne til at kigge, opleve, handle, stille spørgsmål og diskutere kunst.

Fra Båstad, i den nordligste ende af ruten, strækker Nordvest-runden sig gennem Bjärehalvön og Ängelholm; herfra vestpå til Kulla-halvøen og Höganäs eller østover til Örkeljunga, Perstorp, Klippan og Åstorp. Midt i nordvest-området ligger byerne Helsingborg og Bjuv, mens Svalöv og Landskrona er højdepunkterne i syd.

I Landskrona Konsthall kan du se en samlingsudstilling, hvor et kunstværk af hver eneste deltagende kunstner nordvest-Skåne vil være udstillet. Et besøg her kan være en perfekt måde at finde dine egne favoritter på – og planlægge din helt egen ”Konstrunda”.

Websted

Websted

Læs mere om kunstrunden Nordvest onlinewww.konstrundan.nu

Midt-Skåne

Midt-Skånes ”Konstrunda” fylder 10 år og vil i den anledning flytte samlingsudstillingen til nye fine lokaler på Fogdaröd i byen Höör – etablerede og ny-istandsatte til formålet. På samlingsudstillingen i Höör deltager 58 udstillere fra regionen, med den kendte satiretegner Hans Lindström som gæsteudstiller. Desuden vil der være et hyggeligt gårdmiljø, omgivende park, musikunderholdning, mad & café, samt en stor Indien-udstilling i Kapellet. Her vil være noget for hele familien – og overraskelser til alle på Langfredag.

Påskens specielle Indien-tema bringer skånske skolebørn fra Magnarp og skolebørn fra Channai i Tamil Nadu sammen om – med kunsten som fælles udtryksmiddel – at udveksle tanker og følelser med ”tryghed” som tema. Der er god grund til at være til stede ”når Indien møder Skåne”.

Websted

Websted

Læs mere om Kunstrunden midt-Skåne onlinehttp://www.konstrundan.com

Österlen

Regionen Österlen må vel siges at være ”den klassiske”, når det gælder ”Konstrundan” og konceptet i sig selv. Her vil det i år være 44. gang begivenheden løber af stabelen. Idéen fødtes her i 1968 med Skånes – måske verdens – allerførste kunstrunde. Siden da er arrangementet vokset støt og har nydt stor opbakning og popularitet.

Langt over hundrede lokale arbejdende kunstnere er i år klar til, at byde besøgende velkomne i deres ateliéer og arbejdslokaler i perioden 6-15. april. Samtidig vil der også være samlingsudstilling i Östra Skånes Konstnärsgille’s udstillingslokaler på Tjörnedalagården.

Websted

Websted

Læs mere om Österlen kunstrunden onlinewww.visitosterlen.se