kristianstadKristianstad – den danske by i Sverige

Kristianstad siges ofte, at være den mest danske by i Sverige. Byen blev grundlagt af kong Christian IV i 1614. I løbet af de godt 40 år som byen var dansk, nåede grundlæggeren virkelig at sætte sit præg på den.

Når du ankommer til Kristianstad station, ser du straks et af byens fineste bygningsværker, Heliga Trefaldighetskyrkan, som Christian IV lod bygge. Fra jernbanestationen er der blot et stenkast til Kristianstads centrum.

Store dele af det centrale Kristianstad består af gågader som indbyder til at slentre rundt. Når du slentrer langs gågaderne i centrum, skal du selvfølgelig besøge en af byens over 250 spændende butikker.

Åbningstider i byen er måndag – fredag 10.00 – 18.00 og lørdage 10.00 – 16.00.

Leder du efter noget mere mættende, har Kristianstad mange indbydende restauranter, hvor du kan spise og drikke godt. Kristianstadsdistriktet kaldes Sveriges centrum for mad og drikke!

Den kulturinteresserede må ikke gå glip af et besøg på Regionmuseet Kristianstad og Konsthallen, huset i det der engang var kong Christian IV’s stalde.

Der er altid mange spændende og interessante udstillinger at se. I det centrale Kristianstad, er du tæt på naturen.

På let tilgængelige steder i Kristianstads Vattenrike, der er udpeget som et særligt beskyttelsesværdigt område af UNESCO, kan du opleve et enestående fugleliv, sjældne planter og gode fiskemuligheder

Læs mere her:

www.kristianstad.se

Når du ankommer til Kristianstad station, ser du straks et af byens fineste bygningsværker, Heliga Trefaldighetskyrkan, som Christian IV lod bygge.

  • Naturaktiviteter i Skåne

    Med kano gennem stille vande. Duftende enge og dunkle løvskove. På cykel med himmel og hav som selskab. En kop kaffe i skyggen af…

  • Wellness og spa i Skåne

    Her kan I rigtig få tid til at slappe af og få ny energi; finde ny inspiration til livet og hverdagen. Et spabesøg er det bedste a…