marstrandMarstrand – Sveriges charmerende forpost mod vest!

Smukke solvarme klipper og en forfriskende havbrise – dét er vest-Sveriges skærgård!

Marstrand og Lysekil i Bohuslæn er begge dejlige områder, med fine forhold til badning fra klipperne og afslapning i sommer-solen.

Øhavet i Bohuslæn’s skærgård er utrolig smukt og ligner noget du kan genkende fra postkort. Beliggende på de to øer Marstrandsøen og Koøen, er Marstrand faktisk Bohuslæn’s mindste by. Det er en skøn og idyllisk lille by, bestående af gamle træhuse. Om sommeren bliver byen et populært samlingspunkt for sejlerfolket, og skærgården og have præges af blændende hvide sejl i solen.

“ – et perfekt sted at nyde det friske klare vand og de lange svenske sommeraftener.”

Sejlerne, der kommer til Marstrand om sommeren, omfatter alle fra glade amatører til verdenseliten. En årligt tilbagevendende begivenhed her er afholdelsen af sejler-konkurrencen Match Cup Sweden, med deltagelse af nogle af verdens bedste sejlere.

Et af de smukkeste indtryk af Marstrand får man fra søsiden, hvorfra man virkelig kan nyde ikke alene de særprægede træhuse, men også fæstningsanlægget Carlsten fra det 17. århundrede.

Lidt længere mod nord finder du billedskønne kystby Lysekil, som spreder sig over en del af fastlandet, såvel som en række småøer. Desuden omkranses og gennemskæres den lille by af tre dybe fjorde – Gullmarsfjorden, Brofjorden og Åbyfjorden.

Om sommeren er Lysekil en populær turistattraktion – og især i månederne juni til august er stedet godt besøgt. Byen er kendt for sin specielle kaviar, som nydes i hele Sverige og også eksporteres. Skærgården og kystområderne omkring Lysekil er smukke og særdeles indbydende for tilrejsende badegæster. Lysekil er et perfekt sted at nyde det friske klare vand og de lange svenske sommeraftener.

Men også uden for den hektiske højsæson, før og efter sommeren, hvor dagene – og ferierne – er kortere, er Marstrand og Lysekil værd at besøge. For skærgården og klipperne er også fascinerende, når stormene suser og bølgerne viser tænder. Så er Marstrand bare smuk på en anden måde. De autentiske pastelfarvede huse, byens søfartshistorie og den gamle fæstning med den brogede historie gør sammen med den granitgrå natur området til noget helt særligt året rundt.

En af verdens mest spektakulære Match Cup sejladser finder sted ud for Marstrand i dagene 2.-7. juli 2012.

Stena Match Cup sejles i bådtypen DS 7, og har deltagelse af over 175 sejlere fra mere end 12 nationer. Der er både herre-, dame- og ungdomssejladser, og de i alt 12 herremandskaber og 8 dame-mandskaber er alle fra den absolutte verdenselite indenfor match racing.

Det er et kæmpe arrangement med et budget på 20 mio. sek. og præmiesummer på op mod 1 mio. sek. Bag arrangementet står mere end 170 officials og ca. 45 internationale og svenske sponsorer – med Stena i spidsen.

Stena Match Cup samler op mod 150.000 tilskuere på klipperne ved Marstrand, hvor fra de kan følge sejladserne på tæt hold og høre kommentatorer på svensk og engelsk. Det anbefales at sikre sig hotelovernatning tidligt!

Læs mere på

www.matchcupsweden.com

Nyttige links

  • Marstrand på Vastsverige.com
  • Vastsverige.com
  • Carlstens Fæstning på Vastsverige.com
  • Stena Match Cup