naturaktiviteter i skaane2

Naturen i Skåne

 • Skåne

  Skåne

  Gunnar Magnusson/skane.com

[text]

Pladser

Eksterne links

 • Frostavallen
 • Söderåsen Nationalpark
 • Söderåsen.com
 • Skåneleden
 • Stenshuvud Nationalpark
 • Christinehofs Økopark
 • Kjugekull
 • Vattenriket Kristianstad

Regionale links

 • Skåne.com

Med kano gennem stille vande. Duftende enge og dunkle løvskove.

På cykel med himmel og hav som selskab. En kop kaffe i skyggen af et valnøddetræ.

Den skånske natur byder på pastorale idyller og storslåede kulturlandskaber, nationalparker, fiskevande, rideture og uendelige vandringsmuligheder.


Skåne er kendt for sin varierede og afvekslende natur og sin unikke flora. Et besøg i en af Skånes nationalparker kan være fredfyldt, spændende, storslået, lærerigt og inspirerende.

For eksempel er Søderåsens nationalpark et af Nordeuropas største, sammenhængende og beskyttede løvskovsområder. Her er så meget at opleve –for eksempel er der dybe kløfter at udforske og steder man kan få ture på hest gennem skoven; man kan også sejle i kano og kajak med overnatning i vildmarken.

Alt hvad du behøver for at opleve den både idylliske og dramatiske skånske natur på nært hold er et par bekvemme vandresko og et kort, så du nemmere kan finde vandrestierne, som leder dig rundt i det frodige landskab.

Bouledring at Kjugekull, Kristianstad, Skåne

Det smukke naturreservat Kjugekull er ét af Sveriges største og allerbedste områder for stenklatring og omfatter næsten 1.200 klatre-udfordringer og variationer.

Christinehof castle

Christinehof Ekopark er en selvejende institution, der arbejder for at sikre bevarelse af de naturrigdomme og det særlige kulturlandskab, der findes netop i det sydøstlige Skåne.

Skåneleden

Skåneleden er et stemningsfuldt og imponerende omfangsrigt stisystem, som faktisk tilsammen består af ca. 1.000 kilometer afmærkede vandreruter

Skåneleden

Når der står naturoplevelser, vandreture, bad og friluftsliv på programmet er Frostavallen et klassisk område, som opfylder stort set alle ønsker og behov.

”Water Kingdom” in Kristianstad, Skåne

Kun få steder har så rig og varieret natur som Kristianstads Vattenrike(”vandriget”) – Området har flere besøgspladser og sit eget ”Naturum”, som kan give masser af informationer og interessant viden om området, dets dyre- og planteliv, samt udvikling gennem tiden.

Stenshuvud national park in Skåne

Som en del af den 1.000 km lange Skåneleden byder Østerlen vandreruten på 165 kilometers let vandring for alle.

Söderåsen national park in Skåne

Søderåsen er Sydsveriges vildmark, og den vildmark, som ligger tættest på Danmark. Her kan I opleve høje skrænter, spektakulære kløfter og skyggefuld bøgeskov.
Reklamer: