oeland

Regionale links

Øland

Øland er brofast med resten af Sverige via den 6 km. lange Ölandsbron, der strækker sig over Kalmarsund fra fastlandet lige nord for Kalmar på Smålands østkyst.
  • One of many beaches at Öland  • Gettlinge gravfält, UNESCO World Heritage site  • Solliden, the Royal Family’s  summer residence  • Borgholm Castle, ÖlandOne of many beaches at Öland

Solrige er et favorit feriemål for svenske familier, der lejer sommerhuse (”sommarstugar”) eller bor på en af de 25 veldrevne campingpladser eller feriebyer på øen. Der er også et flot udbud af hytter, både ude i naturen og på campingpladser, huse og villaer, der udlejes til feriegæster.

På Øland kan I tillade jer at forvente sol, hav, lange hvide sandstrande og masser af familieaktiviteter. Her er masser af svenske familier, og faktisk holder den svenske kongefamilie også deres ferie her hver sommer på sommer residensen Solliden. I kan besøge konge familiens sommersted, og opleve den store smukke hvide italiensk-inspirerede villa og den omliggende park.

Ølands ”ikke-royale” campingpladser er både veldrevne og velholdte.   Mange af dem er ”selv-forsynende” med butikker, underholdning og familieaktiviteter. Nogle af de mest sceniske campingpladser på øen ligger helt ned til stranden i øens nordlige ende, bl.a. .

Et par steder på Øland skal I bare nå at se og opleve, bl.a. , den smukke gamle slotsruin med mængder af aktiviteter for børn i perioden fra juni til august. Vil I ikke bare se på, så ta’ ned til , et genopbygget gammelt fort, hvor I kan deltage i middelalder-aktiviteter som f.eks. at kæmpe med lanser.

Helt nede i den sydlige del af øen kan I møde fortiden på , eller besøge ‘’, der er en gigantisk limstensslette med sin helt egen unikke biologiske profil og forhistorie. Store Alvaret er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Hvis de fascinerende limsten på Stora Alvaret ikke kan begejstre nok, bør I kikke indenfor i Ölands Djur & Nöjespark. Stedet er hjem for hen ved 160 dyrearter, har en storartet forlystelsespark, der både rummer et vandland og en stor ‘Pirate Park’.

I kan få informationer og gode tips om de bedste strande og hemmelige ”smørhuller” på på Storgatan 1 i Borgholm midt på øen. Hvis I vil vide en masse mere om Øland, så klik .

Sveriges skærgårdsområder er ganske enkelt så exceptionelle, at det ikke kan beskrives, og selv om vi fyldte denne artikel med ord som “smukke”, “fantastiske”, “bjergtagende” og “majestætiske”, ville det stadig ikke yde dem retfærdighed.

Göta Kanalen er en af Sveriges allermest populære turistattraktioner

Reklamer:
Community of Sweden.com


Related member stories


De mest populære fotos