oernesafari og tranesafari ved kristianstadØrne- og Tranesafari

Ikke langt hjemmefra – ved Kristianstad i Skåne – har du netop nu muligheden for at få en enestående naturoplevelse.

Under kyndig ledelse af en dygtig natur-guide kan du i Kristianstads Vattenrike opleve nogle af naturens mest imponerende fugle i deres naturlige omgivelser.

Ørne og traner er blandt de smukkeste dyr at betragte i naturen. Deres majestætiske statur og yndefulde flugt over himlen gør dem altid til et betagende syn.

Ørne og traner er blandt de smukkeste dyr at betragte i naturen

Vidste du, at Kristianstads Vattenrike er ét af Europas største beskyttede biosfære-områder og sagtens kan nås på en éndags-tur fra Danmark? I selskab med en officiel guide tilknyttet området, kan du komme med på en oplevelsestur ud over det sædvanlige – helt ind i de dejlige beskyttede naturområder, som ikke normalt er tilgængelige for publikum. Med en guide vil du få rigt og informativt udbytte af din ”Safari” i reservatet.

De guidede ture ind i Kristianstads Vattenrike er kvalitetsgodkendte og certificerede af den nationale svenske øko-turisme-institution ”Naturens Bästa”.

Ørnesafari

Nu har du chancen for at opleve Sveriges største og mest imponerende rovfugle – så tæt på som det er muligt i naturen. Ombord på en båd, og i selskab med en stedkendt og vidende ørne-guide, kan du komme med ind i biosfære-området på udkig efter de store ørne.

Foto: Johan Hammar/ Skånska Naturmedia

Turene ind i området arrangeres som halv- eller heldags-safari og fører dig på en op til 30 km lang tur gennem det enestående naturområde. Årligt holder 150-200 ørne til i området for en periode, typisk er der 70-80 individer ad gangen.

Websted

Websted

Du kan læse mere om Ørnesafari i Kristianstads Vattenrike herwww.landskapet.se

Tranesafari

Du kan også opleve Kristianstads Vattenrike’s mange traner helt tæt på ved at deltage på en spændende tranesafari. På samme måde som ved ørnesafari, vil en erfaren naturguide føre de besøgende med båd langt ind i det beskyttede område, hvor tranerne holder til. Dette giver et helt unikt indblik og perspektiv på tranernes naturlige færden og liv.

Foto: Staffan Widstrand/imagebank.sweden.se

Optællinger gennem de seneste år har fastslået, at området hvert år får besøg af 5.000 – 7.000 traner, efter deres lange flyvning over Østersøen.

Websted

Websted

Du kan finde mere information om tranerne i Kristianstads Vattenrike her.www.vattenriket.kristianstad.se