Opdag ny god musik uden for de danske grænser

Internettet har sørget for, at vi alle er blevet langt mere globaliserede. Vi kan snakke med folk i Indien, købe tøj fra USA og lytte til musik fra Sverige. Særligt musikken er interessant, måske fordi den ofte ikke bliver nævnt så ofte som mange af de andre tegn på vores digitale globalisering. Det betyder dog ingenlunde, at den ikke er lige så vigtig.

Al forskning tyder nemlig på, at musik og koncertoplevelser kan danne minder og danne følelsesmæssige bånd mellem mennesker som intet andet. Derudover kan musikken også være en enormt effektiv måde at komme ind på livet af en ny kultur. Det gør sig gældende, hvad end du tager til Kina eller Sverige. Selv et land som Sverige, der ellers både kulturelt og geografisk minder meget om Danmark, har nemlig sin egen særprægede musikkultur og sine egne geniale kunstnere, der desværre endnu er skjult for omverdenen.

Opsøg musikken

Er du interesseret i musik eller bare i at opdage ny og spændende kultur, kan det altså i allerhøjeste grad betale sig at tage de musikalske briller på. Skal du for eksempel til Sverige som nævnt, kan du selvfølgelig tage lidt musikudstyr med og spille på hotelværelset eller omkring bålet. Derudover er det dog også en ideel mulighed for at komme ud blandt Svenskerne og dele musiksmag. Ligesom vi har et væld af folkekære musikere, som ingen uden for de danske grænser har hørt om, har de garanteret også nogle gemte musikalske perler på den anden side af Øresund.

Den slags kan du finde frem til på mange forskellige måder.

En oplagt teknik er selvfølgelig at tage til koncert. Det behøver ikke at være noget stort. Ofte vil en mindre koncert faktisk være at foretrække, da sådanne oftere tiltrækker generelle musikentusiaster. Yderligere er det også bare langt nemmere at komme ind på livet af folk, når man ikke får tornet ørerne fulde fra første sekund. I det henseende er Sverige desuden det ideelle land at gå på musikalsk opdagelse i, da vi jo netop deler så meget kultur og sprog.

Opdag gemte musikalske perler

Et andet oplagt sted at finde ligesindede og nye musikalske perler, er i butikker med et musikalsk tema. Det kan være store instrumentforretninger, der sælger guitarer, violiner og alt muligt andet godt musikudstyr. Alternativt findes der dog også stadig butikker, der sælger CD’er og plader med passion, om end det naturligvis ofte vil være musik af lidt ældre dato. Alt andet lytter vi trods alt bare til digitalt nu om dage.

Er du musikalsk interesseret, og forsøger du at tage de musikalske briller på, næste gang du rejser til Sverige eller et hvilket som helt andet land, vil du næsten med garanti kunne drage hjem med ny, god musik på hjernen. Måske har du sågar mødt nye venner, du kan dele din passion med, eller fundet lysten til at lære selv at spille. I så fald er det bare med at få købt noget musikudstyr og komme i gang.