paa kanotur i sydsverige

Kano i Sverige

  • Canoeing in Southern Sweden

    Canoeing in Southern Sweden

    © Gert Olsson/bildarkivet.se

[text]

Pladser

Regionale links

  • Vattenriket Kristianstad
  • Mörrum.com
  • Silverlake

Mange har oplevet deres kano-debut i Sverige, og tilsvarende mange har fantastiske minder fra kanoture eller –ferier på svenske søer, elve, åer eller kanaler eller fra ture rundt i skærgårds-idyllerne i Syd- og Vestsverige.

Kanoen er et formidabelt fartøj, som de fleste kan manøvrere uden de store forudsætninger, den har masser af plads til last, er hyggelig at være sammen i – og så er den miljøvenlig p.g.a. ”rugbrødsmotorerne”!

Hele Sverige har i alt ca. 96.000 søer og vandhuller; alene i det sydlige Sverige findes der ca. 6.000 søer, hvor der kan sejles med kano næsten overalt. Dertil kommer større åer, elve, kanaler, især i Dalsland og Östergötland, og skærgårdsområderne. Kano-oplevelser findes overalt og enhver destination med respekt for sig selv tilbyder muligheder for at komme ud i naturen med kano.

“Kanoen er en unik mulighed for at bruge sig selv i ferien; den er indbegrebet af aktiv ferie “

Kanoen kan bruges til stort og småt; mange hoteller, pensionater og vandrerhjem har et par kanoer, de låner eller lejer ud til gæsterne, hvis de vil opleve naturen fra vandsiden på et par timers kanotur, og mange steder er der organiserede kano-udlejere eller deciderede kano-ferie-udbydere med enten færdigpakkede ferier – inklusiv medbragt forplejning i vandtætte kasser – eller ”padl som I vil”, hvor I tager af sted, camperer i det fri og lever livet meget tættere på naturen – og hinanden – i ferien.


Kanoen er en unik mulighed for at bruge sig selv i ferien; den er indbegrebet af aktiv ferie. Den rummer mulighed for at nå ud – langt ud – i naturen, og finde oplevelser, som de færrest møder til daglig. Har man én gang gledet lydløst frem på en spejlblank sø, mens ørnene svæver højt til vejrs, eller hevet helt friskfangede ørreder op over rælingen og stegt dem på primussen inde på stranden, så glemmer man det aldrig. Takket være kanoen!


I skal såmænd ikke voldsomt langt væk, før kanoerne venter på jer. I Skåne er der fine muligheder på f.eks. Rönne Å, Helge Å eller ved søerne oppe omkring Osby i det nordlige Skåne. I Blekinge er skærgården et populært kano-område eller hva’ med en tur på den lakserige Mörrums Å?

Canoeing in Småland

Med det utrolige udvalg af attraktive områder – søer, elve, åer og skærgård – har Sverige de idéelle rammer til en perfekt kano-ferie for dig.

Canoeing at St Annas archipelago, in Östergötland

Stockholms skærgård. Skærgården på den svenske vestkyst. Har I hørt om dem? De svenske skærgårdsområder er sande oaser af perfekt naturlig fred og ro; det fuldkomne sted til at slappe af og opleve en helt anden side af Sverige.
Reklamer: