Artikler

Pasning af terrarie-dyr i ferien

Uanset om du skal på ferie i Skagen, Sverige eller på Sydpolen, er det sjældent en mulighed at tage dine eksotiske terrariedyr med. Almindelige kæledyr som hunde og katte kan let komme i pension, men eksotiske hobbydyr som skægagamer og andre reptiler giver lidt flere udfordringer.

Kun få har erfaring med pasning af eksotiske dyr

Som udgangspunkt er terrarie-dyr nødt til at blive passet hjemme i terrariet, og det kræver, at du finder en midlertidig dyrepasser. Hvis du er så heldig at have en dyrekyndig person i omgangskredsen er det selvfølgelig optimalt.

Men som oftest må man nøjes med venner eller familie, som træder til som backup. Typisk ved de intet om dine specielle dyr, og derfor er det vigtigt, at du giver dem nøje instrukser og i øvrigt sikrer, at pasningen er gjort så nem som mulig.

Levende insekter afskrækker mange ukyndige

Mange terrariedyr spiser levende insekter, og det kan være lidt af en barriere at overkomme for nogen. Her er det vigtigt, at du tager hensyn til dyrepasser-afløseren. Selv om du måske almindeligvis bruger fårekyllinger eller græshopper, er det ikke de nemmeste insekter at håndtere. 

Overvej i situationen, om du måske kan substituere med melorm, kæmpe-melorme, eller andre insekter, der er nemme at håndtere. Langsomme insekter, der ikke flygter og “laver ballade” er klart at foretrække!

Lav en “pasningsvejledning” på skrift

Det er fint med en lang mundtlig forklaring, men meget kan gå i glemmebogen i løbet af en uge. Skriv derfor alt ned – gerne så udførligt som muligt – f.eks.:

– Hvornår skal melormene gives
– Hvor mange melorme ad gangen
– Hvad skal der ske med de larver, der ikke bliver spist
– Hvordan skal melorme-pasningen foregå
– osv. osv.

På den måde kan din hjælper hvile mere i opgaven, og slippe for at stresse. Desto mere udførligt pasnings-opgaven er beskrevet, desto større chancer er der for, at du kommer hjem til sunde og raske dyr.