Artikler

Sådan gør du et blomsterbed mere svensk

Den bedste måde at pifte sin have op med, er med et flot og blomstrende bed. Et bed kan udforme sig på mange forskellige måder. Man kan ordne sit blomsterbed efter farver, former og blomstringsperioder. Fordi der er så mange muligheder, så kan det være svært at finde den helt rigtige udformning til ens blomsterbed.

Nogle gange skal man tillade sig selv at være lidt kreativ, så hvorfor ikke skabe et blomsterbed med svensk tema? Herunder er der inspiration til hvordan du i første omgang kan skabe et blomsterbed, men også hvordan du kan gøre det mere svensk.

Søg masser af blomsterbed inspiration

Før du finder de grønne fingre frem, så kan der være relevant lige at finde noget blomsterbed inspiration til ikke blot dit bed, men også dit hus.

Et blomsterbed bliver kun flottere af at stå ved et flot hjem, så på https://inspirationsboblen.dk/ finder man inspiration til andre fritidsprojekter, bolig, indretning og meget andet.

På den måde får blomsterbedet virkelig lov til at skinne igennem.

Når det kommer til selve bedet, så kan man altid kigge sig rundt og se om man kan fornemme, hvilke farver og blomstertyper, som man synes er flot.

Et bed er altid flottest, når man selv nyder at kigge på det. Om det så er med hvide, røde, gule, blå eller ingen blomster overhovedet, så kan man sagtens finde planter til alle de ønsker, som du måtte have for dit bed.

Det behøver ikke at være en lang proces at finde blomsterbed inspiration. Det handler om at være åben for muligheder.

Blomstring hele sommeren

De fleste vil nok mene, at det, der gør sommeren flottest, er alle de fine blomster, som springer ud. Naturen, der bliver fuld af farver og liv.

Blomster har selvfølgelig forskellige blomstringsperioder, så det kan være relevant at undersøge, hvornår ens yndlingsblomster er i fuldt flor. Nogle blomster springer ud tidligt, mens andre først viser sig frem sidst på sæsonen.

En måde man kan lege med det svenske som et tema, er eksempelvis at undersøge, hvornår bestemte svenske planter springer ud.

Ved kun at fylde sit blomsterbed med planter fra den svenske natur, så behøver man ikke bekymre sig om eksempelvis det klima planterne har brug for, fordi de kommer fra det samme.

Spas med de svenske farver

Et bed kan hurtigt blive et væld af forskellige farver og blomster. Nogle kan godt lide alle regnbuens farver, mens andre bedre kan lide få farver. Når man leder efter ideer til sit blomsterbed, så kan man faktisk bruge alverdens ting som blomsterbed inspiration.

Et eksempel er det svenske flag. Når man skal vælge blomster til sit bed, så kan man vælge udelukkende at plante blomster i gule og blå farver.

På den måde får man skabt et blomsterbed, som i den grad er inspireret af Sverige. Man kan tilmed plante sine blomster, så de former flaget i bedet, hvis man vil tilføje haven endnu mere sjov. Selvom det er en utraditionel inspirationskilde, så er det også et humoristisk tilføjelse til haven.