shopping i goeteborgGøteborg – en perfekt indkøbsguide!

Her er en ideel blanding af moderne stormagasiner og specialforretninger, gågader, shoppingcentre og små hyggelige sidegader.

Sveriges førende indkøbscenter, Nordstan, har 180 specialbutikker og stormagasiner under ét tag. Her er ofte også kunsthåndværker-udstillinger, modeopvisninger og andre aktiviteter.

Gøteborg er virkelig en levende og dynamisk by at shoppe i. I byens centrum findes 500 butikker indenfor bare 5 minutters gang! Fra hovedbanegården kan du passende krydse gaden til indkøbscentret Nordstan, og derfra gå en tur opad Avenyn mod det kæmpestore varehus Nordiska Kompaniet – eller bare ”NK” i daglig tale – som rummer omkring 50 kendte mærkevarebutikker og meget andet. Uanset hvor lang tid du får brug for til at udforske disse indkøbscentre, må du bagefter endelig fortsætte ad den hyggelige gade, som vil føre dig forbi mange spændende småbutikker og frem til byens restaurations-centrum. Herfra åbner shopping-mulighederne sig igen ned gennem de mange sidegader.

caféer og specialbutikker med kunsthåndværk, mode, antikviteter og ”second hand” i en charmerende cocktail

Shopping

Lige udenfor Nordstan begynder byens 3 km. lange forretningsstrøg med gågaderne Fredsgatan, Kungsgatan, Korsgatan, flere butikscentre og små hyggelige sidegader. Her, indenfor byens gamle voldgrav, er koncentrationen af butikker allerstørst og i de seneste år har flere unge lokale modedesigners etableret sig med butikker her.

Især langs Södra Larmgatan, Vallgatan og Magasinsgatan ligger der mange modebutikker, design-, møbel- og kunsthåndværkerbutikker – og en masse hyggelige caféer.

Göran Assner

Torvehandel

Kungstorget lokker med livlig torvehandel og her ligger også byens gastronomiske fyrtårn, Saluhallen. Den blev indviet helt tilbage i 1889 og er med sin arkitektur og det mangfoldige udbud af skaldyr, frugt, grøntsager, ost og spændende charcuteri en spændende oplevelse i sig selv.

Lidt længere vest på langs kanalen ligger Feskekörkan, med sin nærmest kirkelige arkitektur og et stort udbud af fersk fisk og skaldyr af bedste kvalitet.

Butikker

Langs med byens hovedstrøg Kungsportsavenyen, populært kaldet Avenyn, og i kvarteret rundt om kan I opleve en række eksklusive modebutikker og kunstgallerier.

Omkring Vasagatan, med det Röhsska museum for mode, design og kunsthåndværk, ligger en lang række mindre butikker med en skøn blanding af mode og sko, ideelt blandet med masser af caféer og hyggelige lokale restauranter.

Vasagatan går fra Avenyn til Haga, den gamle bydel med det nænsomt renoverede landshøvdingehus og bilfrie brostensbelagte gader. Her findes mange små caféer og specialbutikker med kunsthåndværk, mode, antikviteter og second hand varer i en charmerende cocktail.

Bydelen Linné med den smukke Linnégatan og de krydsende Långgatorna er et lidt boheme-agtigt, men bestemt trendy område. Her kan I finde lokale restauranter – af mange nationaliteter, caféer og værtshuse, blandet med gourmetrestauranter, second hand butikker og marskandiserforretninger, elegante modeboutiquer og regulære antikvitetshandler. Især Andra Långgatan er fascinerende at opleve med sit spændende mix af butikker og lokal atmosfære.

  • Design og mode

    Har du også prøvet at komme til en fest iført din nye særprægede kjole, og så står der en anden i samme outfit?
    Hvis du vil undgå…

  • Tygriket

    Oplev Sveriges vævetradition og gå på opdagelse i fabriks-udsalg i Tygriket (Stofriget) ved Borås. Her er også meget at hente for…