shopping i helsingborg

Shopping i Helsingborg

  • Helsingborg in Skåne

    Helsingborg in Skåne

    Bengt Flemark/skane.com

[text]

Pladser

Regionale links

  • Helsingborg City
  • Helsingborg.se
  • Skåne.com

Helsingborg har i årevis været en kendt og elsket indkøbsby – og med over 500 butikker i byen er det vel meget forståeligt!

Byens gamle charmerende centrum, med sine mange fristelser og attraktioner, ligger bekvemt og let tilgængeligt tæt på tog- og færgeterminalen ”Knudepunktet”.

De nærmeste gader, parallelt med havnefronten, bugner med shopping-muligheder. Først den boulevard-brede Drottningsgatan og så Nordens ældste gågade, den smukke Kullegatan, og den nyere gågade Bruksgatan, og endelig Norra og Södra Storgatan og Södergatan. Et herligt område at udforske for de shopping-lystne.

“I centrum er alt indenfor gå-afstand – og netop derfor er shopping i Helsingborg virkeligt godt”

Du finder et levende forretningsmiljø med anerkendte mærkevarebutikker og mere eksklusive mindre specialforretninger med personligt præg; ikke mindst i de snævre side- og tværgader tæt ved Maria kirken ligger de små unikke butikker tæt.

I centrum er alt indenfor gå-afstand – og netop derfor er shopping i Helsingborg virkeligt godt. Byens centrum er et overskueligt sted at slentre rundt og lade sig inspirere til spændende indkøb indenfor tøj og mode, sportsudstyr, boligindretning, elektronik, kunsthåndværk og meget mere.


Inde i bykernen starter I ved Knutpunkten – hvor både Øresundstoget og Scandlines-færgen stopper. Herfra går I så direkte op til nogen af gågaderne, der bare er lige på den anden side af vejen, ca 50m fra entréen. Men I må ikke gå glip af Pistachia – en stor slikbutik der har et stort udvalg af nødder og frugtslik. Hvis I tar bilen over så finder I et kort over parkeringspladser i Helsingborg centrum her.


Helsingborgs bedste shopping-områder

Søder (söder): Består af det lille shoppingcenter Söderpunkten og Gustav Adolfs Torv, hvor der er torvehandel flere dage om ugen.

Gamla Stan: Midt i byen, ved Mariakirken står bygningerne tæt på hinanden og giver en hyggelig atmosfære hvor der findes flere unikke butikker der sælger smykker, delikatesser og designertøj. Her findes også nogle gode spisesteder, f.eks. Maria Tapas og Olsons Skafferi, der godt kan passe til en nem lunch. I gamla stan finder I også Massima Designer Outlet og Knoll o Tott.

Norra City: Lige ved Stortorget, tæt på Gamla Stan, finder I Fahlmans Konditori og her starter shoppingstrøget Kullagatan, hvor de fleste butikker også findes. Man behøver ikke frygte at ”gå død”, for byen har mere end 160 restauranter og caféer, der lokker med både gastronomi og en ægte svensk ”fika”; en pause med en kop kaffe og en ”kanelbulle”.

Väla Centrum: Sydsveriges største indkøbscenter, ligger i Helsingborgs nordøstlige udkant. Her er 110 butikker, samlet på 47.000 m2, med masser af indkøbsmuligheder under ét tag – og med behagelig aircondition. Udvalget er enormt, lige fra kendte mærkevarekæder til de små individuelle butikker med deres helt egen stil, og åbningstiderne er meget kundevenlige, også i weekenderne.

Väla er nemt at finde; det ligger lige ved motorvej E4, og I kan parkere gratis, mens I handler. Der kører også velfungerende bybusser mellem Väla og ”Knudepunktet”.

Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg

Helsingborg har som den næststørste by i Skåne rigtig meget at byde den besøgende på. Her er restauranter, caféer og spændende butikker og et væld af kulturelle oplevelser.

Helsingborg in Skåne

Helsingborg har en imponerende rekord: Her er flere restauranter, målt i forhold til indbyggertal, end noget andet sted i Sverige! Byen lyser voldsomt op på det gastronomiske verdenskort med restauranter og caféer fra snart sagt alverdens verdenshjørner.
Reklamer: