shopping i malmoeShopping i Malmø

Hyggelige gader og moderne butikker i Malmø udgør et attraktivt alternativ til shopping hjemme i Danmark.

I Malmø finder du alt: dagligvarecentre, modebutikker, moderne design, bolighuse, torvemarkeder, samt et væld af forskelligartede restauranter og meget mere.

Med den faste bro-forbindelse til Sverige ligger Malmø kun

en kort køreafstand hjemmefra, eller som en

smut-tur med toget. Derfor er Malmø nu for mange blevet en relevant shopping-destination – også i det daglige. Desuden betyder kursforskelle for det meste, at der for os danskere kan være en del penge at spare på indkøb ’hinsidan’.

Er man interesseret i skandinavisk design er et besøg i Form/Design Center ved Lilla Torg næsten et ’must’

Uanset om du bor tæt på eller i længere afstand fra Malmø er byen derfor absolut et besøg værd når der skal handles, eller når nye shopping-muligheder skal udforskes.

Oskar Falck
, © Oskar Falck/Malmö Turism;

Hygge og godt design

En hyggelig og inspirerende shopping-tur i Malmø’s centrum kan f.eks. gå via

Södergatan til Gustav Adolfs Torg og videre ad

Baltzargatan og Store Nygatan.

I disse områder vil du ikke alene finde kendte mærkevarebutikker og spændende gallerier, men også små lokale butikker med lækkert og unikt designer-tøj eller kunsthåndværk.

Det kan helt sikkert betale sig at dreje fra hovedstrøget og udforske de mange krogede sidegader, hvor du uden tvivl vil finde masser af spændende butikker og specialforretninger. Malmø’s gamle bydel –

Gamla Väster – som ligger umiddelbart øst for

Malmøhus Slot, er et specielt hyggeligt område, der med sine gamle smukke huse og bygninger helt sikkert vil gøre indtryk på den opdagelseslystne shopping-turist.

Er man interesseret i skandinavisk design er et besøg i

Form/Design Center ved

Lilla Torg næsten et ’must’. I den gamle smukke bygning ved Lilla Torg fremvises nemlig et bredt udsnit af skandinaviske håndværk og design indenfor boligindretning, møbler, kunsthåndværk og isenkram m.m. Et udvalg af bøger om emner relateret til skandinavisk design kan også købes i den tilknyttede butik.

Shopping centre og butikker i Malmø

For de allermest ’trend’-orienterede og kræsne Malmø-gæster vil butikkerne og caféerne i området omkring

Davidhallstorg vække begejstring. Især her findes et imponerende udvalg af hippe vintage-butikker, smarte caféer og restauranter, som kan give inspiration eller blot danne rammen om et par timers pause fra de øvrige indkøb.

Er der derimod lagt op til stor-indkøb og effektiv shopping i flere forskellige typer af forretninger er Malmø’s

mange store shopping-centre perfekte. Her findes stort set alt under ét tag, til glæde for enhver. I menuen kan du finde beskrivelser af en række af Malmøs største og mest populære indkøbs-centre. Desuden kan du på hjemmesiden

www.malmotown.com finde en liste over alle Malmø’s butikker og forretninger.

Stort set alle butikker i Malmø accepterer betaling med Visakort.

Mange steder kan du også betale med danske kontakter, men vær opmærksom på at det ofte ikke kan betale sig, da der mange steder veksles ’lige over’ – dvs. 100 svenske kr. for 100 danske.

Velkommen på shopping i Malmø!

  • Åbningstider

    Her finder du de generelle åbningstiderne for butikker og banker i Malmø.

  • Shopping-søndage

    I Malmø kan du gå på skattejagt. Tag en tur uden om det gængse og almindelige og find din indre søndags-shopper frem i butikker me…