skaanes spiselige skatte

Gårdsbutikker i Skåne

  • Olof Viktors café and bakery in Skåne

    Olof Viktors café and bakery in Skåne

    sydpol.com/skane.com

[text]

Pladser

Eksterne links

  • Skånske Madoplevelser
  • White Guide
  • Kiviks Musteri

Regionale links

  • Skåne.com

Gårdsbutikker og stolte traditioner fra det rustikke svenske landkøkken garanterer udsøgte og unikke mad-oplevelser.

Alt er baseret på ultra-friske lokalt producerede, avlede og fangede råvarer i top-kvalitet. I Sverige går man bestemt ikke på kompromis med hverken smag eller kvalitet.

Skåne er en førende destination for mad og gastronomi i Sverige. Her finder I gode økologiske råvarer hos alle de anderkendte restauranter der findes i Skånske Madoplevelser og White Guide. Her giver vi dig en liste og links over nogle særligt gode restauranter i Skåne.

“Havets skatte, samt skoven og markernes frodighed, kommer alle mad-elskere til gode “

Ude på landet i Skåne finder vi gårdbutikkerne med ildsjæle, der brænder for de gode råvarer. Det er nordisk, lokalt og ofte økologisk, med fødderne solidt plantet i den skånske muld, men bestemt også med et moderne og internationalt udsyn og nytænkning. Du vil med GARANTI kunne finde uforglemmelige kulinariske oplevelser i Skåne, såvel som overalt i Sverige, uanset om du er mest til rustik traditionel mad eller inspirerende kulinariske nyskabelser.


Kig indenfor ved de traditionelle gårdsbutikker!

Gårdsbutikkerne, som I ofte vil komme forbi på jeres vej igennem sommerlandet over hele Sverige, er altid et besøg værd for de, der sætter pris på kvalitetsråvarer og dét at udforske lokale delikatesser. Når som helst i støder på et skilt med ”Gårdsbutik” er det bare at svinge ind og tage et kig – her er man altid velkommen. Nogle gårdbutikker består blot af et par borde med lidt æg og lidt grøntsager, mens andre har ganske omfattende produktioner af dejlige lokale delikatesser, såsom hjemmelavede salater af årstidens grøntsager, rodfrugter og krydderurter, eller kød- og charcuteri-varer, varmrøget laks, lokal honning, friskbagt brød og meget andet.

Som noget helt nyt kan du nu downloade en super-smart App til din smart-phone, som kan guide dig til de bedste gårdsbutikker i Sverige og hjælpe dig med at holde styr på dine egne favoritter. Besøg hjemmesiden her og download App’en med det samme.


Skåne er en ægte gourmet-destination

Traditionen for madlavning med den gode smag og friske råvarer i centrum er lang og stolt i Skåne. Dette skyldes i høj grad den lette tilgang til friske kvalitetsråvarer i lokalområderne og de umiddelbare naturlige omgivelser. Havets skatte, samt skoven og markernes frodighed, kommer alle mad-elskere til gode i de skånske restauranter, gildesale, caféer, hoteller og husholdninger.


Mange velrenommérede og endda internationalt kendte kokke har, især gennem de seneste år, været med til at sætte Sverige og regionen Skåne på den internationale gastronomiske dagsorden. I dag byder Skåne på en overflod af fantastiske restauranter og oplevelser af forskellig slags, mens svenske kokke og mange af Skånes restauranter kan bryste sig af flotte priser og udmærkelser, vundet ved internationale mesterskaber og gastronomiske sammenslutninger. Skåne er absolut en top-destination for gourmet-oplevelser helt i verdensklasse!


Her er nogle tips til gode gårdbutikker:

Skånehill
Skånehill ligger lige uden for Klippan i retning af Helsingborg. Her finder du blandt andet lammekød, lammeskind, æg, syltetøj og frugt og bær.
www.skanehill.se

Heberleins Delikatess
Delikatessepålæg og charcuterivarer i Förslöv mellem Ängelholm og Båstad.
www.heberleins.se

Olof Viktors
Berømt bageri mellem Ystad og Simrishamn. Her bages de lækre brød i gammeldags stenovn.
www.olofviktors.se

Österlenkryddor
Familievirksomhed øst for Ystad, som dyrker, forædler og sælger forskellige slags krydderurter.
www.osterlenkryddor.se

Petersborgs Gård
Gårdbutik i Österlen, der er berømt for sin hjemmedyrkede sennep, der findes i mange varianter.
www.petersborg.se

Kivikås Frukt
Sveriges centrum for æbler er Kivik, hvor jorden og klimaet er idéelt til æbler, og hvor der i øvrigt er æblefestival 29.-30. september. Kivikås Frugt har friske æbler, most og andre gode æbleprodukter.
www.kivikås.com

Asparagus, a specialty of Skåne

Skånske Madoplevelser er et samarbejde mellem Skånes bedste restauranter, kroer og gæstgiverier, der har sluttet sig sammen for at bevare og fortsat udvikle den unikke, autentiske og originale skånske kogekunst.

Michelin starred Mathias Dahlgren in Stockholm

Mad og drikke i Sverige er ikke, hvad det har været. Og hvad mange fortsat tror, det er. Det er bedre. Meget bedre.
Reklamer: