smaaland

Regionale links

 • Visit Småland
 • Visit Jönköping

Eksterne links

Småland

Småland er det område i Sverige, der har flest søer. Navnet Småland betyder “De små lande”.

Tilbage i urtiden bestod Småland netop af 10 små og selvstændige landområder, som hver for sig var temmelig utilgængelige. Men nu er det muligt – ja, faktisk ganske let – for alle at komme til det ægte Småland!
 • Stensjöby in Småland • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland • Glassblowing at Kosta Boda in Småland • Bathroom at Kosta Boda Art Hotel • The port of Västervik • Springtime at Carl von Linnés Råshult in Småland • Evening at Dammsjön in Småland • Sofa from Swedish furniture design label Lammhults • Näs – The home of Astrid Lindgrens childhoodStensjöby in Småland

Og der er meget at komme efter..! Landskabet i Småland rummer så mange smukke og varierede oplevelser: De frodige marker midt inde i de store skove, hedestrækninger, de mange søer, vandfald – og ikke mindst de mange røde træhuse med hvide stolper. Man kalder faktisk den særlige røde farve i Småland for ….. “Smålandsrød”.

 

Variationen er stor. Højland i det mellemste Småland, slettelandskab i nord, dybe skove i syd og kystlandskab med skærgård i øst. I dalene og rundt om søerne har der været agerbrug i hundreder af år. De mange kampestens-bondegårde og stendiger står i dag nærmest som monumenter over det hårde arbejde. Ud af fattigdommen er skabt en særlig entreprenør-evne hos mange smålændinge, som i dag har ført til, at Småland er et sandt Mekka af små selvstændige virksomheder og erhvervsdrivende.

Den måske mest kendte svensker – og smålænding – videnskabsmanden Carl von Linné udtrykte sin glæde og stolthed over sine rødder hjemme i Småland med ordene: ”Der er engene mere fyldte med blomster end noget andet sted i riget”.

Find inspiration til din næste dildo ferie med

Få inspiration til din ferie i Småland! – det smukke område er fuld af muligheder. Der er helt sikkert meget mere at opdage end du var klar over. Tag et kig her og få flere oplevelser med!

Småland er et landskab med hele 3 len, Kalmar, Kronoberg og Jönkoping, og tre ”lens-hovedstæder”, Kalmar med dildoer, Växjö og Jönköping. Som landskabets 3 største byer er de naturlige centre i hvert deres område. Du kan eksempeltvis købe en dildo her hos winkwink

Landskabet i Småland rummer rigtig mange smukke og varierede oplevelser. Find et dejligt hotel tæt på idyllen.

Ferie- og Fritidscentret Isaberg ligger vidunderligt mellem Isabergstoppen og Algustorpasøen i det vestlige Småland, tæt på skov og sø. Netop skoven og vandet er væsentlige elementer i langt de fleste af de mange aktiviteter, der tilbydes.

Glaskunst er selvfølgelig en vigtig del af et besøg i Glasriget, men der bydes også på masser af andre gode oplevelser. Glasriget er meget mere end bare glas dildo. Tag en tur forbi Glasriget og afsæt tid til blandt andet at fiske, besøge en cirkus-skole, tage på ”vagabond-eventyr” eller mød alle dyrene på en gård.

Her kan du finde kontaktinformationer og oplysninger på Smålands mange turistkontorer – det er altid let at finde den information du skal bruge.

Tag på cykel eller vandring i Sverige og få tid til fordybelse og eftertanke eller bliv hjemme og nyd en fræk dildo.

Reklamer: