Artikler

Tre sjove og kreative input til konfirmationsfesten

Det er altid sjovt at skulle til konfirmation hos en, man har nært – især hvis man selv kan komme med et festligt og sjovt indslag under festen. Man bliver kun konfirmeret og træder ind i de voksnes rækker én gang, så det er med at lave et indslag, der aldrig vil blive glemt og som virkelig vil tage kegler blandt gæster og konfirmand! Læs med her og få tre sjove og kreative input til konfirmationsfesten.

Hold en tale

Først og fremmest er der selvfølgelig den klassiske og oftest brugte tale. Der vil uden tvivl blive holdt en del taler til konfirmationen fra for eksempel forældre, bedsteforældre og søskende. Talen er en god måde for dig som gæst at få sagt nogle søde og sjove ord til konfirmanden, som du måske ikke ville få sagt normalt. Du kan også vælge at fortælle et par pinlige eller sjove historier – det er helt op til dig!

Skriv en sang

Et andet meget klassisk indslag, som ofte bliver brugt ved konfirmationer, er sangen. Der vil med garanti også komme et par sange i løbet af en konfirmationsfest, og derfor er det også vigtigt, at du gør dig yderst umage med din sang og ikke bare tager en fra nettet. Når man skal skrive en sang til en konfirmand, er det selvfølgelig vigtigt at man vælger en velkendt melodi og forsøger at rime ordene, så de er lette for diverse gæster at synge – unge som gamle. Derudover er det også vigtigt, at man forsøger at gøre sangen så personlig som mulig og bruger anekdoter fra konfirmandens liv. Ønsker du at gøre noget ekstra ud af det, kan du finde en sangskjuler til konfirmation.

Lav en quiz

Sidst, men bestemt ikke mindst, så kan du til konfirmationsfesten lave en sjov og underholdende quiz om konfirmanden. Dette er også en god måde for dig som gæst at vise, at du går op i konfirmandens liv og husker en masse sjove ting og historier om netop denne person i dit liv. En quiz kan også være en god måde for gæster at lære mere om konfirmanden, og konfirmanden vil med sikkerhed elske at skulle gætte med sammen med gæster, familie og venner. Der findes mange forskellige former for quizzer, så slå dig løs!

Har du svært ved at skulle betale for konfirmationsfesten lige med det samme, så lån penge og få dem med det samme med et kviklån.