tutankhamon

Mød Tutankhamon i Malmø

  • Tutankhamun -  exhibition in Malmö

    Tutankhamun – exhibition in Malmö

    © Semmel Concerts GmbH/http://www.tutankhamun.nu

[text]

Pladser

Eksterne links

  • Malmø Mässan
  • Bestil billetter på Julius Biljettservice

Regionale links

I 1922 vakte det verdenssensation da arkæologen Howard Carter fandt den ægyptiske “drenge-konge” Tutankhamons grav – alle tiders største skat.

Nu kan du få et fascinerende indblik i Tutankhamons liv og hans gravskatte når den kæmpestore success-udstilling fra efteråret, helt sensationelt, gæster Malmø.

Den gigantiske udstilling ”Tutankhamon – Graven og skattene” har siden premieren i Zürich i 2008 begejstret over 3 millioner mennesker og besøgt europæiske storbyer som München, Hamburg, Madrid, Budapest, Dublin, Bruxelles og Frankfurt, og senest har udstillingen været en tur i Seoul i Sydkorea.

Udstillingen, der fylder ikke færre end 4.000 m2, viser mere end 1.000 rekonstruktioner af de fantastiske genstande fra en af historiens største og mest fascinerende opdagelser, og kan den 15. sept. 2012 – 31. jan. 2013 opleves i Malmøs nye udstillingscenter MalmöMässan, der ligger tæt ved Hyllie Station og de direkte Øresundstog fra København.

”Tutankhamon – Graven og skattene” er en fantastisk spændende udstilling, der er en succes over hele verden. At vi får mulighed for at opleve den i Malmø og Øresundsregionen er fantastisk,” siger Johan Hermansson, turistdirektør i Malmø.

“At stå og se Tutankhamons dødsmaske ind i øjnene er en nærmest ”magisk” oplevelse “

En totaloplevelse med multimedie-teknik

Gennem anvendelse af den nyeste teknik er besøgende gæster sikret en storslået og medrivende inter-aktiv oplevelse, når de kommer for at opleve de oldgamle ægyptiske riger langs Nilen. Mens udstillingens fokus er på Tutankhamon selv, benyttes teknikken igennem udstillingen til – flot og effektfuldt – at levendegøre det antikke Ægyptens kultur og åndeverden med dødskulter, guder, dynastier og hieroglyffer. Udstillingens audio-guides og informationsmateriale, som er inkluderet i entréen, er til rådighed på både svensk, dansk, engelsk og tysk.

At et besøg på denne Tutankhamon-udstilling ikke blot er spændende og underholdende, men også i høj grad lærerigt, understreges af, at Malmø og Region Skåne har besluttet at lade et besøg her indgå som en del af undervisningen for omkring 18.000 folkeskole- og gymnasieelever. Eftersom udstillingen ligger ved Hyllie Station – blot 25 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård – har også danske elever og lærere, samt naturligvis alle andre interesserede, nu også en oplagt chance for at tage del i oplevelsen.


Virkelighedstro indretning giver realistiske indtryk

Udstillingen giver for første gang publikum mulighed for at opleve Tutankhamons gravkamre med alle genstandene placeret, som da de blev opdaget og åbnet for 90 år siden af Howard Carter. Dygtige ægyptiske håndværkere har, sammen med nogle af verdens førende ægyptologer og tekniske eksperter, skabt rekonstruktionerne til udstillingen i fuld skala. Resultat er imponerende – nu kan man opleve alle de mest kendte genstande fra graven: kisterne, sarkofagen, den ikoniske dødsmaske i 11 kg rent guld, hovedparten af møblerne, Faraos vogn og hundredvis af andre smukke genstande.

Udstillingens første afdeling giver en historisk introduktion til det antikke Ægyptens fascinerende kultur frem til Tutankhamons tid. Gæsterne vil derefter træde ind i det første gravkammer, fyldt med spændende og mystiske skatte. Herefter fortæller udstillingen om arven fra det gamle Ægypten, og du kan blandt andet se de mange store forgyldte og sirligt dekorerede kister og sarkofager fra graven. Endelig, til sidst – og uden tvivl som et højdepunkt på besøget – vil du kunne se Tutankhamons vidt berømte dødsmaske, udarbejdet af 11 kg rent guld. Det er en nærmest ”magisk” oplevelse.

Western harbour in Malmö

Igennem de seneste årtier har byen udviklet en ny og unik identitet som en moderne europæisk storby med masser af kvaliteter og tilbud. Læs vores nye guide til Malmø her, med shopping, gå-ruter og restauranter.

Malmö with children

Malmø har mange spændende oplevelser og seværdigheder til børn og deres familier. De kan opleves til fods, på cykel eller med bus. På en 1-dags tur eller på en lille miniferie for hele familien.

Scandic Hotel Kramer in Malmö

Også indenfor overnatning er udvalget i Malmø imponerende – du finder let et hotel efter netop din smag.

Art and design by Formargruppen in Malmö

Hvorfor er Malmø bare perfekt til en hyggelig shoppingtur? Ganske simpelt; I kan gå rundt til alle butikkerne og indkøbscentrene – næsten da!
Dato:
15 sept. 2012 – 17 feb. 2013

Åbningstider:
Mandag–tirsdag, torsdag–fredag: 10–18 Onsdag: 10–20 Lørdag–søndag: 10–17

Adresse:
MalmöMässan i Hyllie, Mässgatan 6, 215 32 Malmö

Reklamer: