Artikler

Vægtdyner er blevet et hit i Norge

Nordmændene har opdaget dem: Vægtdyner. De har fundet ud af, hvor mange fordele der er ved at sove med en tung dyne. Vægtdynerne er blevet et hit i Norge.

Flere og flere danskere opdager også vægtdynerne. Det kan nemlig være rigtig godt for mange at sove med en vægtdyne. Den tynger ned på kroppen, hvilket har en god effekt.

Vægtdyner

En vægtdyne er en dyne med en anden type fyld end normale dyner. I vægtdyner er der et meget tungere fyld. Det kan være kugler eller perler, som jo vejer noget mere end fjer og dun. Der er forskellige vægtklasser, men en vægtdyne kan veje omkring 10-20 gange så meget som en almindelig dyne.

En vægtdynes indhold trykker ned på kroppen om natten og omslutter den. Det giver en fysiologisk reaktion i kroppen, der gør en mere rolig.

At sove med en vægtdyne kan afhjælpe kropslig uro og stress. Det kan have god effekt på demens, autisme og ADHD. Også angst kan dynen hjælpe imod. At sove med en vægtdyne kan altså give en nemmere hverdag og generelt mere ro. Læs mere om vægtdyner hos Sovbedre.com.

Som et kram

Når du sover med en vægtdyne, er det som om du får et kram hele natten. Din krop reagerer på kram, og den vil også reagere på en vægtdyne.

Trykket, som vægtdynen giver, får din krop til at reducere mængden af stresshormoner og øge mængden af velværehormoner. Presset fra dynen får kroppen til at føle sig bedre tilpas. Det giver ro og velvære.

Har du problemer med at finde ro om natten og sove, så prøv en vægtdyne. Den vil give dig mere ro. Den vil få din krop til at reagere positivt og gøre den mere rolig. Med mere ro på vil du bedre kunne falde i søvn.

Sov godt

Din søvn er vigtig. Sover du ikke godt om natten, så er du ikke velfungerende om dagen. Det påvirker dit humør og din sundhed. Kan din krop ikke af sig selv blive rolig nok til at falde i søvn, må den have hjælp. En vægtdyne kan hjælpe.

Kæmper du med søvnproblemer, så har du muligvis afprøvet forskellige ting. At skifte din dyne ud vil være endnu en ting, du afprøver, men det vil være nemt. Du skal bare anskaffe dig en vægtdyne og så begynde at sove med den. Og du vil nok netop sove, fordi vægtdynen giver mere ro i kroppen.