rejseguide


Turen går til Sverige

Det er så nemt at rejse til Sverige – men det er ligeså nemt at rejse rundt i Sverige.

Hvad enten du er i bil, på cykel, til fods eller ønsker at rejse rundt ved hjælp af offentlige transportmidler, så er der rig mulighed for at udforske dette skønne land.

Sverige er et stort og varieret land med sine 450,000 km², og landet strækker sig langt kulturelt såvel som geografisk. Turen rundt i Sverige er en rejse gennem fantastisk natur. Her føres du igennem hyggelige småbyer med masser af charme og storbyer med alsidig kultur. Kanalbåde, gamle dampskibe og færger forbinder Sveriges mange søer, øer og kanaler, og dette er en fantastisk oplevelsesrig rejsemåde.

Hurtig transport til store oplevelser

Det har aldrig været nemmere at komme til Sverige. De fleste danskere begynder deres oplevelser i bil, med færge eller med toget i det store lands sydlige eller vestlige del – med mindre man da gør et længdespring og flyver direkte frem til sit rejsemål i Sverige.

Ta’ bil over Øresundsbron

Broen har nu eksisteret i over 10 år. Den har gjort turen til Sverige en hel del lettere, meget hurtigere og ikke mindst meget mere fleksibel. Med Øresundsbron kan man bare lige smutte over Sundet – og hjem igen. Sverige er kommet tættere på – og danskerne er kommet tættere på Sverige!

Flere og flere benytter Øresundsbrons særlige ”BroPas”, der sikrer jer lavere priser, hvis I kører over bare mere end 1 gang om året – og har I samtidig en ”BroBizz”, kommer I også hurtigere gennem betalingsanlægget i Lernacken.

Øresundsbron har ofte gode tilbud i weekenderne eller omkring højtiderne, og har ofte miniferie- eller oplevelsestilbud i samarbejde med en lang række med partnere í hele det sydlige Sverige.

Men det bedste ved Øresundsbron er vel egentlig, at den altid ligger der og venter. Venter på at man kan køre til Sverige, når man vil!

Ta’ toget – nemt og bekvemt

Øresundstogene binder hele Østdanmark og København sammen med Malmø og hele det sydlige Sverige, og gi’r danskerne enestående muligheder for at komme med toget ud til mange forskellige oplevelser i mange egne af Sydsverige. De svenske statsbaners, SJ, højhastighedstog kører flere gange om dagen fra København til Stockholm, og forbinder effektivt både de to hovedstæder og mange interessante byer op gennem Sverige.

Med toget kan I selv planlægge jeres rejse, komme hurtigt og effektivt fra centrum til centrum, og stå af de steder undervejs, I finder spændende.

Scandlines – det hurtige hop over Øresund

Fra Helsingør sejler Scandlines færgerne hele tiden til Helsingborg. Frem og tilbage. Uhyre effektivt. 4 gange i timen! Næsten aldrig med mere ventetid end til næste færge! Og med god plads til bilen, når I skal rundt til oplevelserne i Sverige, eller indkøbstasken, når I bare skal en smuttur over på den anden side.

Scandlines færgerne er den klassiske vej til Sverige, hvor man lige kan nå en kop kaffe, den populære rejemad eller en tur i det taxfree supermarked, inden man allerede er ovre.

StenaLine – vejen over Kattegat

Med Stena Line kommer I effektivt og behageligt over Kattegat fra enten Frederikshavn eller fra Grenå.

Ruten mellem Frederikshavn og Gøteborg er hurtigst; det tager 2½ time med katamaran-hurtigfærgen, og 3 timer og 15 minutter med de store konventionelle færger. Alle færgerne har et stort udbud af restauranter, caféer, shoppingmuligheder, legerum og biografer.

Ruten mellem Grenå og Varberg ta’r 4 timer med en stor konventionel færge, der også har et stort og varieret serviceudbud, inkl. kahytter, så man har mulighed for at sove sig gennem hele turen, før man skal videre ud i Sverige.

Transport rundt i Sverige

Det svenske vejnet er virkelig godt med et veludviklet net af motorveje og brede hovedlandeveje mellem alle større byer; skiltning og trafikinformation minder om den danske og er nem at forstå. Bortset fra de helt store byer er trafikmængden mindre end i Danmark, og svenskerne er kendt for en påpasselig og hensynsfuld trafikkultur, inklusiv overholdelse af hastighedsbegrænsninger, ikke mindst i bymæssige områder. Ude på landet er der rigtigt god plads, men nogle steder skal I være særligt på vagt overfor rener eller elge, der krydser vejen!

Sverige har et veludbygget kollektivt transportsystem. Både via internettet og på de lokale turistbureauer kan I få information om den kollektive trafik, og der er rigtigt velfungerende bus- og togforbindelser mellem alle byer i Sverige, ofte kædet sammen i et fælles prissystem. Der er endvidere tit rabatordninger, særligt på rejser i weekenden. Selvom I måske skal bevæge jer over længere afstande, er jernbanenettet udbredt og effektivt – og I har også mulighed for at tage cykler med.

Indenrigsfly er en effektiv mulighed for at bevæge sig rundt i landet, takket være det veludviklede system af regionale og lokale lufthavne.

Det er nemt at komme til Sverige – men det bliver ikke let at tage hjem igen!

Nyttige links

  • Øresundståg
  • Øresundsbroen
  • Stenaline
  • Scandlines

Stena Line – den direkte vej over Kattegat

Med Stena Lines færger kommer I let og behageligt over Kattegat til Sverige. Fra Gøteborg og Varberg kan I nemt og hurtigt komme videre i bil af de veludbyggede svenske motor- og hovedveje ud til ferieoplevelserne i resten af det store land. Turen med Stena Lines moderne færger er for mange ikke bare en transport på vej til Sverige; nej, ferien begynder allerede, når man kører ombord på Stena færgen.

Ud over at drive de effektive færgeruter er Stena Line i samarbejde med

SEMBO samtidig Danmarks største arrangør af både sommer-, vinter- og miniferier i Sverige.

Fra Frederikshavn til Gøteborg, hvor I ankommer til færgeterminalen midt inde i byen, og nemt kan komme videre, sejler de komfortable katamaran-hurtigfærger 2-3 gange i døgnet. Overfarten tager kun 2½ time; nok til et lækkert måltid, lidt indkøb og til at nyde den flotte indsejling gennem skærgården.

De større konventionelle færger giver lidt længere tid til oplevelserne ombord, for de bruger 3 timer og 15 min. til overfarten, og sejler ligeledes 2-3 gange i døgnet, inkl. en nat afgang.

Oplevelsesmulighederne om bord er store; restauranter, butikker, biograf, legerum til børnene, hvile-områder og mulighed for at nyde den friske havluft ude på dækket.

Er I på vej til det mellemste Sverige eller længere nordpå, kan I også tage Stena Lines færge til Oslo – den ta’r noget længere tid – og så køre ad gode veje østnordøst på!

På Stena Lines rute fra Grenå til Varberg tager overfarten 4 timer; her er der et par afgange i døgnet med en stor konventionel færge med gode faciliteter ombord. Fra havnen i Varberg kommer I let ud i Halland, østpå til Småland og Blekinge eller nordpå til alle oplevelserne længere oppe i Sverige.

Stena Line tilbyder ud over de velfungerende færgeoverfarter en lang række ferieprodukter i Sverige. Her kan I finde sommerferier i hyttebyer, på hoteller og i klassiske svenske ”stugor” på en lang række svenske feriemål, rundrejser i egen bil og andre sommeroplevelser.

I kan naturligvis også bestille årets vinterferie på vintersportsstederne både i fjeldene og længere syd på i Sverige. Er I til miniferier, har Stena Line masser af muligheder på hoteller, pensionater og i lejligheder indenfor bekvem køre-afstand fra de to havne på den svenske vestkyst, og selvfølgelig storby- og købstadsferier i Gøteborg, Stockholm og bl.a. Varberg. Fordelen er åbenlys; I køber færgetransport og ophold på et og samme sted!

I kan læse mere om Stena Lines færgeruter og ferietilbud her.

Scandlines – det klassiske hop over Øresund

Fra Helsingør kommer du hurtigt og billigt til Sverige. Scandlines bilfærger til Helsingborg sejler stort set hele tiden; døgnet rundt er der 3-4 afgange i timen.

Overfarten tager kun 20 minutter; men det er tid nok til en kop afslappende kaffe og en kage eller lidt indkøb i taxfree butikken undervejs.

Scandlines mellem Helsingør og Helsingborg sejler i kølvandet på århundredes både, skibe og færger, der har krydset Øresund i fast rutefart netop her på Sundets absolut smalleste sted. Ruten mellem de to Øresundsbyer er den klassiske måde at komme til og fra Sverige på.

I samarbejde med

SEMBO tilbyder Scandlines både sommer-, vinter- og miniferier i Sverige, og rederiet har samtidig en række 1-dags produkter til kultur-, forlystelses- og indkøbsoplevelse i det sydlige Sverige.

På bare 20 minutter er I ovre, og kan køre videre ud på det veletablere svenske motor- og hovedveje til ferieoplevelserne; fra Helsingborg ligger hele Sverige åben for jer. Turen med Scandlines er som at tage metroen; 4 overfarter i timen, meget kort ventetid i færgehavnen og en supereffektiv trafikafvikling, der lader jer komme nemt ombord og fra borde igen.

Det kan ikke gøres lettere med en færge, og Scandlines betragtes da også som ”verdensmestre” i ”Shuttle”-færgesejlads.

Færgerne på Øresund sejler døgnet rundt med høj frekvens, og fra færgeterminalen i Helsingborg ledes I på bare 5 minutter ud på motorvejen videre ud i Sverige. Ombord på de praktisk indrettede færger er der lige tid til en kop kaffe, den klassiske rejemad eller et hurtigt indkøb i den toldfrie butik; vær opmærksom på, at visse varer kun sælges i svensk farvand, mens andre kun må sælges i dansk farvand. Det bekendtgøres tydeligt i højttalerne! Undertiden når I slet ikke at opleve, at I sejler, før I er i land og skal køre videre!

Scandlines har en lang tradition for at tilbyde ferieprodukter i Sverige. Både sommerferier på hoteller og i klassiske svenske ”stugor” på en lang række rejsemål i Sydsverige, vinterferier på Sveriges mange vintersportssteder, og hyggelige miniferier på hoteller, slotte og herregårde i Sydsverige, ofte med god svensk gastronomi inkluderet.

Scandlines spiller en ganske særlig rolle for 1-dags turismen i det sydvestlige Sverige; rederiet har både faste og skiftende 1-dags billetter med færgeoverfart og entré eller måske rabatter til kultur-, indkøbs- og oplevelsesattraktioner.

I kan læse mere om Scandlines overfarten, ferietilbud og 1-dags oplevelser her.