Artikler

Tag færgen fra Frederikshavn til Gøteborg

Der går dagligt færger mellem Frederikshavn og Gøteborg. Ruten er virkelig smuk, især på den sidste strækning lige inden den svenske kulturby, så det er en oplagt tur at tage, hvis du er fra Jylland og gerne vil opleve Sverige.

Om færgeturen

Selskabet Stena Line sejler mellem Frederikshavn og Gøteborg. Der er normalt tre afgange hver dag, både frem og tilbage. Turen tager cirka 3 timer og 30 minutter og er forholdsvis rolig. Billetterne er ret billige – indimellem helt ned til 99 kroner – for en enkeltbillet. Skal du have bil med, bliver det dog lidt dyrere. Her starter priserne ved 689 kroner. Men stadig en rigtig god mulighed.

Du kan i øvrigt shoppe på færgen, hvor der ofte er gode tilbud og hvor mange ting er billigere end hjemme i Danmark.

Det skal du opleve i Gøteborg

Gøteborg er Sveriges næststørste by og har rigtigt meget at byde på. Der er flotte parker, museer, shoppingcentre og meget mere.

Vi vil især anbefale, at du ser Liseberg, Volvo-museet, Slottsskogen og Universeum som generelt er de mest anerkendte attraktioner i byen.

Er du til shopping, finder du flere gode butikker – især inden for tøj og mode – når du besøger Gøteborg. Restauranter og dejlige caféer er der også nok af.

Derudover er der flot natur i nærområdet. Det får du at se allerede når du sejler ind til Gøteborg med færgen.

Dagstur eller længere ophold?

Mange danskere tager på dagstur til Gøteborg. Du kan fint komme frem og tilbage samme dag ved at tage den første færge om morgenen og den sidste om aftenen for at komme tilbage igen.

Men hvis du virkelig skal opleve Gøteborg, så anbefaler vi at tilbringe et par dage i byen. En tur på 2-3 dage er som regel nok til at opleve alt det essentielle og få et godt indtryk af byen.

Det er vigtigt at finde et godt område til din overnating i Gøteborg. Centrum er det bedste valg, men Majorna-kvarteret kan også overvejes.

Andre måder at komme til Gøteborg

For jyder – især nordjyder – er det oplagt at tage færgen til Gøteborg. Men hvis du er fra Sjælland eller Fyn er det måske nemmere at tage toget. Du kan nemlig tage toget til Malmø, hvor du fra Centralstationen kan skifte tog og komme direkte videre til Gøteborg. Fra København er den samlede rejsetid omkring 4 timer inklusiv togskifte. Så det er også meget rimeligt.

Ellers kan du tage på kør-selv-ferie og rejse op igennem Sverige i egen bil. Det giver også mulighed for, at Gøteborg blot er en af flere destinationer som du besøger i det svenske.